Dobrý den, v roce 2011 jsem zdědila nějaké pozemky. Bohužel u některých pozemků je např. 10 vlastníků, které ani neznám. Jak mám tedy postupovat při podání daně z nemovitosti, mám tyto pozemky uvádět a platit z nich daň? Nebo jak zjistím, zda je za ně daň někým odváděna? Ještě bych ráda zmínila, že se jedná o pozemky velmi malé hodnoty (např. 300,- max.1500,- Kč). Spíše to je starost :)
Jsou tři možnosti: a) platím za všechny - tj. vy si řeknete, že jste společným zmocněncem všech, podáte daňové přiznání za celý pozemek a zaplatíte daň celou b) platím za sebe - tj. zdaníte svůj podíl na pozemku c) neplatím - tj. řeknete si, že společný zmocněnec je někdo jiný
26. 1. 2012 20:37
Dobrý den,
v roce 2011 jsem zdědila nějaké pozemky. Bohužel u některých pozemků je např. 10 vlastníků, které ani neznám. Jak mám tedy postupovat při podání daně z nemovitosti, mám tyto pozemky uvádět a platit z nich daň? Nebo jak zjistím, zda je za ně daň někým odváděna? Ještě bych ráda zmínila, že se jedná o pozemky velmi malé hodnoty (např. 300,- max.1500,- Kč). Spíše to je starost :)
Předem mnohokrát děkuji za radu.