Mám před sebou přijatou fakturu za materiál od tuzemské firmy. Máme EUR účet, ale budeme platit v Kč. Dodavatel má uvedeno "V případě platby faktury v Kč, proveďte úhradu přepočtem eurové částky kurzem v den úhrady" Mám ji zapsat v EUR, samozřejmě rozepsané české DPH. A rozdíl při úhradě učtovat na kursové rozdíly?
Re: Tuzemská fa i v EUR
A má dodavatel přepočítáno vše do českých korun na faktuře? DPH totiž musíte odečíst stejné, jako ho dodavatel odvedl, takže základ daně a DPH musíte mít na faktuře vyčísleno a dostat to do přiznání.
Re: Tuzemská fa i v EUR
Podle mě máte nekorektně sjednané obchodní podmínky, dodavatel tímto způsobem na Vás ty kurzové rozdíly přehrál. Protože kdyby jste platili to, co uvádí v korunách on, tak kurzový rozdíl vznikl jemu. Takhle nezbývá, než účtovat o kurzových rozdílech
10. 9. 2012 10:54
Mám před sebou přijatou fakturu za materiál od tuzemské firmy. Máme EUR účet, ale budeme platit v Kč. Dodavatel má uvedeno "V případě platby faktury v Kč, proveďte úhradu přepočtem eurové částky kurzem v den úhrady" Mám ji zapsat v EUR, samozřejmě rozepsané české DPH. A rozdíl při úhradě učtovat na kursové rozdíly?