Bankovní poplatky související s podnikatelským účtem jsou daňovými výdaji.
Správně by měl být úrok z účtu daněn dle § 8 na řádku č. 38 daňového přiznání - ve Vašem případě 1 Kč
Pokud přijde k daňové kontrole, na závěr budete vyzvána k doložení určitých výdajů, a teprve potom, jak vše doložíte a prokážete padne rozhodnutí, zda bude dodaněno nebo ne.
Způsob vedení evidence souvisí s prokázáním a doložením daňových výdajů, pokud bude vedena tak jak má být, bude kontrolor spokojený a mnohé případné dotazy nemusí být položeny.
Pokud zjistíte, že jste se nevyžádla potvrzení o platbě v hotovosti, požádala bych svého dodavatele, zda-li by mi neposlal opis dokladu o úhradě mého závazku. Je to běžný postup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
26. 1. 2012 20:59
Dobrý den jsem OSVČ, neplátce DPH vedu daň. evidenci
předem děkuji za osvětlení :)
1. je měsíční poplatek za služby k podnikatelskému účtu daň. nebo nedaňový výdaj?
2. jak zaúčtovat úrok na účtě za rok 2011? Jedná se o 85 haléřů :)
3. Dále bych se chtěla zeptat na daň. kontrolu. Pokud přijde na nějaké nedostatky, jaký je další postup? Dopočítání daně? sankce? V jaké výši? Jen se informuji, vše dělám dle svého nejlepšího svědomí! ale stát se může kde co . . .
4. Chápu dobře, že kontrola řeší hlavně jestli mám jak doložit své příjmy a výdaje a způsob vedení evidence je vedlejší?
5. Bohužel jsem zjistila, že jsem si od přepravce nevzala potvrzení o platbě v hotovosti, tedy je asi lepší Fa zaúčtovat do nedaň. výdajů, když nemám doklad o úhradě. Mám to udělat tak? Nejedná se o velkou částku, tedy bych to překousla . . .
Ještě jednou děkuji za čas