Hlavní navigace

Sociální pojištění a výše důchodu.

• (neregistrovaný)

13. 9. 2012 19:19

Dobrý den,mám necelých 12let do důchodu a jsem sama bez práce.Kolik si mám platit na dobrovolné soc.pojištění,jak dlouho,abych měla cca 9000 Kč důchod.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2012 22:03

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: Sociální pojištění a výše důchodu.
      Na takovou otázku nelze odpovědět, výši důchodu ovlivňuje mnohem víc faktorů než částka pojistného v posledních 12 letech. K dobrovolnému důchodovému pojištění se můžete přihlásit maximálně na 10 let. Zajděte si na důchodové odd. Vaší OSSZ, referentky Vám všechno vysvětlí, nebojte se, na to tam jsou.

• 14. 9. 2012 11:07

anonymm (neregistrovaný)

Myslím, že nejlepší důchod vám spočítají, když budete vedena na pracáku a budou za vás platit OSSZ a VZP. Když vidím jaké důchody mají ti, co tady 20 nepracují tak je mi z toho zle.

• 14. 9. 2012 23:44

Kara (neregistrovaný)

Paní, já mám do důchodu stejně daleko jako Vy (a to nevíme, jestli je to pro nás vůbec konečná "vzdálenost"). Rozhodně bych si neplatila nějaké dobrovolné pojištění, vždyť kdoví, zda přes všechny odvody státu vůbec budeme nějaký důchod mít. Můžete teď do systému nacpat peněz kolik chcete, ale když nebude dost peněz, až my půjdem na odpočinek, tak dostaneme nula nula prd. Buďte v registraci na ÚP, doba se Vám zčásti bude počítat jako odpracovaná, nemusíte platit zdravotní pojištění a ty peníze, které byste vyhodila za dobrovolné pojištění, si radši spořte na vkladní knížku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).