Hlavní navigace

Propustka- osobní záležitost

  • (neregistrovaný)

    15. 9. 2012 21:59

    Dobrý den. Ráda bych věděla podle jakého zákona či
    § je nutnost použít propustku k vyřízení osobní záležitosti. Jsem zaměstnavatel, zaměstnanec mě často žádá o opuštění pracoviště z osobních důvodů (jde tak o 20min.)...je lepší dát propustku z důvodů prac. úrazu...pokud by zaměstnance cestou srazilo auto apod. nebo podle jakého zák. či § je nařízení,aby zaměstnanec neopouštěl své pracoviště? Odečítá se mu nepřítomnost z pracovní doby...musí si tento čas nadělat? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 9. 2012 23:56

      Kara (neregistrovaný)

      Re: Propustka- osobní záležitost
      Pokud zaměstnanec potřebuje volno pro svou soukromou záležitost, na kterou nemá nárok na volno ze zákona (např. nejde ani o ošetření ve zdravotnickém zařízení, ani o pohřeb, ani o svatbu apod.), tak si musí nejprve se zaměstnavatelem vyjednat dovolenou, neplacené volno nebo, pokud má nadděláno, tak náhradní volno, nebo že si to naddělá potom. Pak samozřejmě musí napsat čas odchodu z práce, aby bylo jasno, že v tuto dobu nebyl na pracovišti. Samozřejmě, že toto volno není pracovní dobou.

    • 16. 9. 2012 7:26

      Katka2 (neregistrovaný)

      Re: Propustka- osobní záležitost
      Vy ho nejste povinna pustit, když "si potřebuje něco zařídit". Ale když už jde, tak právě kvůli úrazu apod. musí být evidováno, že nebyl na pracovišti, a pak logicky mu ta doba bude chybět, takže nadělat (v případě 20 minut mi tam ta dovolená nějak nesedí).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).