Hlavní navigace

Nevyčerpaná podpora v nezaměstnanosti

• (neregistrovaný)

20. 9. 2012 10:32

Dobrý den, čerpala jsem podporu v nezaměstnanosti 3 měsíce, pak jsem si našla práci, kde jsem odpracovala 1,5 měsíce a teď jsem na neschopence. Chci se zeptat, kdybych byla na neschopence 1,5 měsíce, než bych dostala výpověď (tj. celkem se zaměstnáním by to dohromady byly 3 měsíce v zaměstnání), jestli bych po skončení neschopenky měla nárok na čerpání podpory na ÚP na celých 5 měsíců nebo jen zbytek, tj. 2 měsíce?
    Díky za odpověď, jsem ve složité situaci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2012 12:17

jo (neregistrovaný)

Re: Nevyčerpaná podpora v nezaměstnanost
      Dobrý den, vz Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb., § 48
      Uchazeč o zaměstnání, kterému v posledních 2 letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání neuplynula celá podpůrčí doba a po uplynutí části podpůrčí doby získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce alespoň 3 měsíců, má nárok na podporu v nezaměstnanosti po celou podpůrčí dobu. Jestliže získal zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění v délce kratší než 3 měsíce, má uchazeč o zaměstnání nárok na podporu v nezaměstnanosti po zbývající část podpůrčí doby. Současně musí být splněna podmínka celkové doby předchozího zaměstnání [§ 39 odst. 1 písm. a)].

• 20. 9. 2012 12:38

Líba (neregistrovaný)

Tazatelka chce asi vědět, jestli se jí nemoc bude počítat do pojištěné doby. Pokud budete zaměstnaná, tak ano, pokud to bude nemoc po skončení zaměstnání, tak ne. Předpokládám, že zaměstnavatel s vámi po 21 dnech nemoci zruší PP ve zkušební době.

• 20. 9. 2012 12:54

xy5

pro tazatelku: Proč si myslíte, že by Vám měl dávat zam-tel výpověď? Pokud jste ve zkušební době, tak s Vámi ukončí PP ve zkuš. době a nebude dávat výpověď.

• 21. 9. 2012 9:30

Jaaaja (neregistrovaný)

Děkuji mockrát za odpověď, přesně o toto mi šlo. Přeji hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).