Re: rozhodné období po ukončení MD
v předchozím čtvrtletí - než jsem odešla na MD, tak jsem odpracovala 21 dní, ale v předchozím čtvrtletí, kdy se mnou ukončili PP ( po ukončení druhé MD) tak jsem byla na rodičovské
bohužel stejné pracovní místo jako to moje tam už není :-(
Re: rozhodné období po ukončení MD
a je vůbec možné, aby pravděpodobný výdělek byl nižší než průměrný? pokud v organizaci nedošlo ke snížení mezd. no zkusím to,ale asi stejně nemám žádnou páku, jak bych to případně mohla vymáhat. to mi mohli říct, že moje místo zrušili, tak mi nedají nic, protože bych si asi nic nevydělala...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 9. 2012 15:01
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak určit rozhodné období po ukončení MD a z něj poté výši odstupného. V květnu 2010 jsem odešla na MD, poté na RD, poté opět v lednu 2012 na MD. nyní jsem chtěla nastoupit, ale z-vatel mi to už neumožnil a udělali jsme výpověď dohodou s odstupným. Nyní mi však přišlo odstupné, které vypočítali z pravděpodobného výdělku, i když poslední zúčtování mzdy jsem měla v květnu 2010. Do pravděpodobného výdělku mi počítali jen základní tarif, bez odměn, které dělaly významnou část hrubé mzdy. Dle mého názoru má být rozhodné období předcházející čtvrtletí, kdy jsem naposledy získala mzdu za výkon práce. a tam jsem odpracovala 21 dní. Tento postup, kdy využíjí pravděpodobný výdělek jen základní mzdu mi přijde diskriminační. Pokud by se mnou ukončili PP hned v květnu 2010 aniž bych byla matkou malého dítěte, bylo by odstupné vyšší. děkuji za názor Jana