Re: Výpočet průměrného čistého výdělku
Použijete hodinový průměr. Máte málo hodin. Nejsou v hrubé mzdě nějaké náhrady? Ty se musí odečíst. Odečíst náhrady v korunách a dělit skutečně odpracovanými hodinami.
Hodinová mzda x týdenní pracovní doba x 4,348 = průměrná měsíční hrubá.
Z toho spočítáte čistou podle podmínek ke dni ukončení PP.
Re: Výpočet průměrného čistého výdělku
Odečítají se všechny náhrady (dovolená, lékař, svátek apod.). Zkrátka pracuje se s penězi za práci a skutečně odpracovanými hodinami.
Pokud jste ale odměńovaný měsíční mzdou, tak náhrada za svátek se neodečítá, protože není (je součástí té základní mzdy) a dělí se odpracovanými hodinami, ke kterým přičtete hodiny svátku, ve kterém jste nepracoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 9. 2012 12:39
Dobrý den.Prosil bych o vypočtení průměrného čistého výdělku za období 4.-6.měsíc.
V měsíci dubnu jsem měl hr. příjem 23 762,- ,odpracované hodiiny152 , v květnu hr. mzda 24619,-odpracované hodiny148 ,v červnu hr. mzda 22 247 ,- odpracované hodiny 52,50 .
Nejprve jsem si vypočítal čistý příjem za jednotlivé měsíce a potom jsem přijmy sečetl a vydělil celkem odpr.dny za tři měsíce a vyšel mi výsledek 156,52 Kč na hod. čistého x 8 x 21,74 = 27 222.- průměrný čistý?
Postupoval jsem správně ? Byl bych moc rád kdyby mi někdo odpověděl .Děkuji.Petr