Hlavní navigace

Náklady na úpravy prodejny ve vlastním

  • (neregistrovaný)

    2. 10. 2012 21:08

    Dobrý den, chtěla bych poprosit, rekonstruovala jsem prodejnu, která je ve vlastním domě a chtěla jsem si potvrdit, náklady na výmalbu, barvy, různá kolínka,roury, trubky, těsnění apod. si asi do nákladů raději dávat nemám, že? Mohu vůbec něco? Díky moc

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 10. 2012 13:07

      zemík (neregistrovaný)

      Re: Náklady na úpravy prodejny ve vlastn
      Náklady spojené s rekontrukcí té jediné místnosti si můžete daňově uznat. Ale pečlivě všechno spočítejte, protože při ev. daňové kontrole jsou specialisti, kteří i obklady měří na skutečné plošné metry.
      Hezký den.

    • 3. 10. 2012 16:29

      Zdena R (neregistrovaný)

      Re: Náklady na úpravy prodejny ve vlastn
      Dům je zařazen v obchodním majetku? Rekonstrukce (technické zhodnocení) nebo oprava?

    • 3. 10. 2012 20:57

      rybickapetule (neregistrovaný)

      Re: Náklady na úpravy prodejny ve vlastn
      Dobrý večer, dům máme ve společném vlastnictví manželů, proto jsem do majetku nedala. Ta prodejna bude jen tedy oprava. A můžu ještě jeden dotaz, jsem plátce dph a vedle mé prodejny ještě bude jedna místnost, kterou budu pronajímat a pán si tam chce udělat také prodejnu. Jak mám fakturovat nájem, s dph nebo bez, když smlouvu o nájmu budeme mít společně s manželem jako pronajímatelé. Já bych tedy dala bez, ale nejsem až tak dobrá účetní (to svoje si zvládám) a někdo mě strašil nějakým koeficientem, to moc nevím o co by se jednalo, neporadíte?

    • 3. 10. 2012 21:19

      EvaCe

      Re: Náklady na úpravy prodejny ve vlastn
      a nájemce je plátce nebo neplátce?
      neplátci nemůžete fakturovat nájem s daní

    • 3. 10. 2012 21:22

      Zdena R (neregistrovaný)

      Re: Náklady na úpravy prodejny ve vlastn
      Pokud není dům zařazen do obchodního majetku, tak si nemůžete uplatnit žádné výdaje spojené s jeho opravou - § 25/1/u) ZDP.

      Příjem z pronájmu majetku, který je v SJM, přiznává vždy jen jeden z manželů. Pokud bude příjem z pronájmu přiznávat manžel, který zřejmě není plátcem, tak si s DPH nemusíte lámat hlavu. Pokud budete příjem z pronájmu přiznávat Vy a nájemce bude neplátce, tak budete nájem účtovat bez DPH a zřejmě byste musela krátit vstupy, zadejte si do vyhledávače zde v diskusi heslo krátící koeficient. Pokud bude nájemce plátcem, tak můžete účtovat s daní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).