Hlavní navigace

Okamžité zrušení PP

  • (neregistrovaný)

    18. 10. 2012 9:02

    Dobrý den. Máme kuchařku, která u nás již pracuje delší dobu. Krátký -dlouhý týden. K dnešnímu dni má již 4áčka.Telefon normálně bere, nemarodí, chodí do jiné práce, ale nedokáže pochopit, že musíme regulérně zrušit pracovní poměr, nabízeli jsme jí i dohodu, ale prostě to asi nechápe a nechce nám nic podepsat a začíná vyhrožovat. Nemáme tím pádem nic v ruce. Chtěl jsem se zeptat, můžeme s ní okamžitě zrušit PP dle §55 ZP? Popřípadě kolik áček by měla mít a jelikož se nepřistoupí na os. schůzku, musíme to poslat poštou a tím pádem k jakému datu by to bylo, až si to převezme? Děkuji za rady.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 10. 2012 10:03

      longstarr1

      Re: Okamžité zrušení PP
      Okamžité zrušení pracovního poměru musí být písemné, musí v něm být přesně popsáno o jaké porušení se jedná, aby nemohlo být dodatečně měněno a musí být v uvedené lhůtě doručeno a Doručení zaměstnavatel provede osobně proti podpisu nebo osobně se svědky, kteří podepíší, že zaměstnanec odmítl převzít nebo poštou na doručenku do vlastních rukou. Pracovní poměr skončí dnem doručení, pokud pošta vrátí nedoručenou zásilku, protože adresát odmítl převzít, je doručeno v den, kdy odmítl převzít. Když si adresát nevyzvedl uloženou zásilku na poště, je dnem doručení datum, kdy skončila 10 denní lhůta pro vyzvednutí zásilky cit. právnáka

    • 18. 10. 2012 10:08

      Renáta K (neregistrovaný)

      Re: Okamžité zrušení PP
      Pokud zaměstnanec zaviní min. 5x A, je to podle judikatury dostatečný důvod pro ok. zrušení PP zaměstnavatelem dle § 55/1 b.Pokud se nedostaví osobně, zašlete rozhodnutí na doručenku do vlast. rukou, pokud nepřevezme, tak posledním dnem(10.) úložné doby PP skončí.

    • 18. 10. 2012 10:31

      Carl (neregistrovaný)

      Re: Okamžité zrušení PP
      Moc Vám děkuji a přeji příjemný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).