Hlavní navigace

Oprava fa a PDP

  • (neregistrovaný)

    20. 10. 2012 13:26

    Prosím o radu,můj klient letos v únoru vystavil fa na práci vodo-topo pro jednu restauraci.Dotyčný mu řekl,že je plátce DPH a můj klient vypsal pro něj fakturu tedy s PDP.Nyní mému klientovi volala paní z FÚ,že dotyčný není plátce DPH a že to musí opravit.A tady nevím jak postupovat.Vystavit opravenou fa s 20%DPH k datumu v únoru nebo k dnešnímu datumu kdy se na chybu přišlo a co s výpisem evidence EPO a přehledem DPH ? Má se opravená fa zaevidovat a doplatit v tomto kvartále co bude tj.4. nebo 3.kv.nebo podat dodatečné přiznání k DPH za 1.kv? děkuji za radu,ještě jsem to takto nedělala.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2012 15:09

      v.e.n.d.y.

      Re: Oprava fa a PDP
      Stornovat špatnou fakturu, vystavit novou s 20% DPH, udělat znovu celý Výpis z evidence jako dodavatel, to vše v únoru, podat doatečné přiznání za I.Q (jen rozdíly) a co nejdříve zaplatit těch 20% DPH. Doměří Vám postih za pozdě odvedenou DPH. Pokud dokážete, že chyba je na straně odběratele, můžete pak postih vymáhat na něm.

    • 20. 10. 2012 15:27

      inkad (neregistrovaný)

      Re: Oprava fa a PDP
      Děkuji,a ten výpis mám poslat i přes internet nebo stačí ho předložit jeho správci daně zároveň s dodatečným přiznáním?Naštěstí se jedná jen o 300,-Kč co musí doplatit.

    • 20. 10. 2012 17:02

      v.e.n.d.y.

      Re: Oprava fa a PDP
      Výpisy přijímají jen elektronicky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).