Hlavní navigace

Souběžné zaměstnání a ZP

  • 6. 11. 2012 10:20

    Mám pani, která má 2 prac.poměry. Jsme domluvené, že odečitatelnou přirážku uplatňuje u nás (má mzdu do 5000, tak aby neměla srážkovou daň). Zdravotní jí neodvádím z min. mzdy, protože v součtu z obou prac.poměru jí to 8000 Kč dá. Jsme domluvené, že mi na konci roku přinese doklad, ze kterého bude jasné, že je zdravotní v souhrnu sražené dobře. Co ale nevím, mám mít někde od ní potvrzeno, že má 2 prac.poměry, třeba v prohlášení?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 11. 2012 11:33

      jasná (neregistrovaný)

      Re: Souběžné zaměstnání a ZP
      Zaměstnankyně vám musí každý měsíc dokládat, výši základu ZP od druhého zaměstnavatele (pokud u něj nemá každý měsíc minim. 8 000,-Kč).

    • 6. 11. 2012 12:26

      Johana

      Re: Souběžné zaměstnání a ZP
      *****
      A jak se to v praxi dokazuje? Sedí vedle mě v kanceláři, tak si myslím, že mi nějaký potvrzení dávat nemusí, že to odbydeme pro případnou kontrolu jedním přehledem na konci roku, ze kterého bude jasné z kolika Kč se ZP odvádělo.

    • 6. 11. 2012 12:30

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Souběžné zaměstnání a ZP
      ale vy potřebujete mít každý měsíc odvedeno ZP z min.mzdy. Co kdybyste třeba v prosinci zjistila, že v únoru nebylo odvedeno ZP z minima ? To už je pozdě. Domluvte se s její mzdovou účetní u druhého zaměstnavatele, ať vás každý měsíc informuje (třeba e-mailem) o tom, z jaké částky bylo ZP odvedeno, ať máte vše v pořádku, i pro případnou kontrolu v průběhu roku.

    • 6. 11. 2012 15:04

      Johana

      Re: Souběžné zaměstnání a ZP
      ***
      To znamená, že musím počkat až udělají mzdy oni a potom je můžu ukončit já. No máte pravdu, bude to takto lepší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).