Založení živnosti s bydlištěm na MÚ

• (neregistrovaný)

10. 11. 2012 0:04

Dobrý den,
    prosím o radu. Chci založit živnost Maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny, ale mám trvalé bydliště na městském úřadě a na živnostenském úřadě mi bylo řečeno, že si živnost založit nemohu, když jsem v podstatě ´´bezdomovec´´. Poradíte jak se mám zachovat? Jsem zaměstnanec a živnost bych chtěl jako vedlejší činnost. Děkuji s pozdravem Honza

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2012 15:38

xJ (neregistrovaný)

Re: Založení živnosti s bydlištěm na MÚ
      pán a má asi na mysli např. internetový obchod, který byl dříve tuším pod č.77-maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny

• 10. 11. 2012 15:53

pája

já nevím, co má na mysli, ale v současné platné úpravě ŽZ v příloze 4 nic takového není. Navíc, pokud má bydliště na MÚ, tak jsem někde četl, že mu to zapíší jako místo podnikání jen s výslovným souhlasem toho MÚ, což tyto nepovolují.

• 10. 11. 2012 19:07

xJ (neregistrovaný)

tady je odpověď na podobný dotaz

Dobrý den,jsem OSVČ, a místo podnikání jsem měl uvedeno u mého strýce,totožné bylo i mé trvalé bydliště.Strýc mě odhlásil,a mé trvalé bydliště,které budu mít uvedeno v OP.bude zřejmě městský uřad.Kde ,a co? mám kde odhlásit,přihlásit? a jestli vubec mužu podnikat jako OSVČ ,a mít uvedeno místo podnikání na městském uřadě.Předem děkuji za odpověd.

Odpověď: (Ing. Pavla Melšová, vedoucí OŽ 1.11.2012 14:23)
      Dobrý den,
      pokud budete mít bydliště na městském úřadě a místo podnikání také, musíte doložit souhlas úřadu k místu podnikání. Pro Vaši informaci uvádím, že většina úřadů nesouhlasí s tím, aby podnikatelé na adrese úřadu měli místo podnikání.
      V případě, že nezískáte tento souhlas, musíte si určit jiné místo podnikání. Změnu bydliště a místa podnikání můžete vyřídit na kterékoliv živnostenském úřadu v ČR. K provedení změny vyplníte změnový list, předložíte občanský průkaz a zároveň doložíte vlastnické či užívací právo k objektu či prostorám, v nichž budete mít místo podnikání.

• 12. 11. 2012 12:35

Any (neregistrovaný)

Z vlastní zkušenosti vím, že jsem si musela někoho najít, kdo něco vlastní (nemovitost) a podepíše mi souhlas, abych tam mohla napsat místo podnikání, jinak by mi živnost "prý" zrušili. Mám to tedy napsané u známé v bytě, nu co se dá dělat, je to pěkně blbé. A úřednice nechtěla ani slyšet o tom, že by mi MÚ dal souhlas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).