Re: Založení živnosti s bydlištěm na MÚ
tady je odpověď na podobný dotaz
Dobrý den,jsem OSVČ, a místo podnikání jsem měl uvedeno u mého strýce,totožné bylo i mé trvalé bydliště.Strýc mě odhlásil,a mé trvalé bydliště,které budu mít uvedeno v OP.bude zřejmě městský uřad.Kde ,a co? mám kde odhlásit,přihlásit? a jestli vubec mužu podnikat jako OSVČ ,a mít uvedeno místo podnikání na městském uřadě.Předem děkuji za odpověd.
Odpověď: (Ing. Pavla Melšová, vedoucí OŽ 1.11.2012 14:23)
Dobrý den,
pokud budete mít bydliště na městském úřadě a místo podnikání také, musíte doložit souhlas úřadu k místu podnikání. Pro Vaši informaci uvádím, že většina úřadů nesouhlasí s tím, aby podnikatelé na adrese úřadu měli místo podnikání.
V případě, že nezískáte tento souhlas, musíte si určit jiné místo podnikání. Změnu bydliště a místa podnikání můžete vyřídit na kterékoliv živnostenském úřadu v ČR. K provedení změny vyplníte změnový list, předložíte občanský průkaz a zároveň doložíte vlastnické či užívací právo k objektu či prostorám, v nichž budete mít místo podnikání.
Re: Založení živnosti s bydlištěm na MÚ
Z vlastní zkušenosti vím, že jsem si musela někoho najít, kdo něco vlastní (nemovitost) a podepíše mi souhlas, abych tam mohla napsat místo podnikání, jinak by mi živnost "prý" zrušili. Mám to tedy napsané u známé v bytě, nu co se dá dělat, je to pěkně blbé. A úřednice nechtěla ani slyšet o tom, že by mi MÚ dal souhlas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2012 0:04
Dobrý den,
prosím o radu. Chci založit živnost Maloobchod provozovaný mimo řádné provozovny, ale mám trvalé bydliště na městském úřadě a na živnostenském úřadě mi bylo řečeno, že si živnost založit nemohu, když jsem v podstatě ´´bezdomovec´´. Poradíte jak se mám zachovat? Jsem zaměstnanec a živnost bych chtěl jako vedlejší činnost. Děkuji s pozdravem Honza