účtování restaurace?
-
Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
-
kikadika (neregistrovaný) 88.102.219.---
Re: účtování restaurace?
V DE také sklad nevedu, co nakoupí v podstatě hned provaří a prodá, také pivo a limo. Vede si ale ve výčepu "zrcadlo", a na konci roku stav zásob skutečný pak odečtu vlastně z nákladů. Přesný stav zásob ve výčepu mám v "zrcadle" a v kuchyni v "bonovací knize". A pozor na obrat, jak už dříve uvedeno.kikadika -
Maxx (neregistrovaný) 89.103.220.---
Re: účtování restaurace?
SOuhlasím - v kuchyni se vše hned spotřebuje. Tam sklad nevedu. Ale ve výčepu si podnikatel vede denní záznamy - a to mi dokládá jako inventuru na konci roku.
Nevím, co je zrcadlo, jen mě zarazilo, že si v DE odečítáte stav zásob na konci roku z nákladů?? -
kikadika (neregistrovaný) 109.80.169.---
Re: účtování restaurace?
musím také vést sklad? když si
>>>>>tam známá podniká víceméně sama?
>>>>V DE také sklad nevedu, co nakoupí v podstatě hned
>>>>provaří a prodá, také pivo a limo. Vede si ale ve
>>>>výčepu
>>>>"zrcadlo", a na konci roku stav zásob skutečný pak
>>>>odečtu vlastně z nákladů. Přesný stav zásob ve výčepu
>>>>mám
>>>>v "zrcadle" a v kuchyni v "bonovací knize". A pozor
>>>>na
>>>>obrat, jak už dříve uvedeno.kikadika
>>>
>>>SOuhlasím - v kuchyni se vše hned spotřebuje. Tam
>>>sklad nevedu. Ale ve výčepu si podnikatel vede denní
>>>záznamy - a to mi dokládá jako inventuru na konci
>>>roku.
>>>
>>>Nevím, co je zrcadlo, jen mě zarazilo, že si v DE
>>>odečítáte stav zásob na konci roku z nákladů??
>>Asi měla na mysli uvedení stavu zásob do tabulky v
>>daňovém přiznání ne? Odečet se provádí pouze v
>>účetnictví, si teda myslím.Pěkný víkend
>
>Snad ano. Odečet stavu zásob z nákladů se provádí
>pouze v účetnictví.
No jasně, špatně jsem se vyjádřila.Stav píšu do přiznání, to je blbost v DE něco odečítat, co je zaplaceno, je zaplaceno.
Zrcadlo je vlastně denní záznam: stav, nákup, prodej, stav večer, příp. při předání další službě.kikadika
Dále u nás najdete
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2019 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
14. 11. 2012 15:17
Dobrý den,
prosím o radu. Známá si otevřela hospodu (bude i vařit jídlo), není plátce DPH a chce vést účto? Co bude pro ni nejlepší? DE nebo podvojko? a potom prosím na co si mám dát pozor při účtování, nikdy jsem restauraci neúčtovala, tak je to pro mě trochu španělská vesnice! :(