elektronická služba - ukládání dat - DPH
-
Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
-
LeaX (neregistrovaný) 90.176.109.---
Re: elektronická služba - ukládání dat -
To je dost častý případ, že odběratelé z USA uvádějí EUxx. Toto však není registrace k DPH - registrace musí být v konkrétním státě EU (PL..., HU.. apod.)
Zde jde o přijetí služby z třetí země - dodanit, uplatnit nárok na odpočet (pokud je nárok). DPH by tam byla jen v případě jejich CZ registrace. -
michaela12 (neregistrovaný) 178.217.146.---
...a ještě znovu podotýkám. Skutečně je tam položka základ daně+ xy% DPH, sumární částku pak hradíme. Tedy to trochu nekoresponduje s Vaším výkladem, že dph nevypočítávají, neboť nejsou registrovaní v EU. Ale i tak budu ráda za další názor. -
Zdena R (neregistrovaný) 78.102.138.---
Jestli jsou registrovaní v EU, tak je najdete zde: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vieshome.do
I tak by ale měli fakturovat službu bez daně.
Nevím, s jakou DPH Vám fakturují, možná si myslejí, že to tak musí být. Dodanila bych celkovou částku, -
michaela12 (neregistrovaný) 195.122.202.---
Děkuji za názory.
add §108 - jste tedy názoru, že jde o místo plnění v tuzemsku dle §9? u služby "datové úložiště" jsem pochybovala.
add dph - je to nadnárodní společnost, tedy spíše hledám neznalost u sebe, než u nich. ale pravda je, že mi to nekoresponduje s žádným paragrafem.
Děkuji všem za příspěvky.
m.
-
Dále u nás najdete
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2019 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
16. 11. 2012 10:38
Dobrý den,
mám na stole nejasnost.
Americká společnost nám (plátci DPH) ukládá data na jejich servru. Vyměřuje nám z ceny také 20% DPH (v americe DPH nemají). Nahlásila nám reg.číslo dph EUxxxxxxx. Tedy se pravděpodobně museli registrovat v EU k DPH. Ale podle jakého §? A to dph nejde ověřit. Nebo ano? Kde?
A kde je místo plnění?
Neměla by služba podléhat reverse charge?
Nemohu si přeci to jejich odvedené dph uplatnit, ale zároveň je to náklad navíc (zbytečný), ne?
Děkuji za názory!
m.