Re: Paušální výdaje a vyživované dítě
Zcela by stačilo pokud byste se podíval na znění § 35ca Zákona o daních z příjmů, které platilo pro zdaňovací období roku 2018.
Re: Paušální výdaje a vyživované dítě
Děkuji, ušetřil jste mně nervy a dodal jistotu. Na stránce 575 již citovaných Pelce a Pelechem je to zcela jasně napsáno ( Daně z příjmu s komentářem). Děkuji za pomoc a omlouvám se za pro Vás určitě naivní dotaz. Při desítkách klientů a 3 dny před odevzdání KH a DPH je někdy mysl ne zcela schopna racionální úvahy. S vděčností Jirka.
Re: Poušální výdaje a vyživované dítě
Nepoužil jsem úmyslně slovo manželka, ale "jeho žena". Nejsou manželé ( to jsem včera nevěděl, jen tušil - nyní už vím podrobnosti) Jeho družka měla před narozením dítěte příjmy za závislé činnosti ( celkem 5 měsíců) a to značné, z toho usuzuji, že podat DPFO 2018 s uplatněním dítěte je zcela na místě. Prázdné přiznání je samozřejmě nesmysl. Jsem rád, že jsem alespoň pár jedinců "zvedl ze židle" Pokud se pisatel výše uvedené poznámky cítí být ohromen absurditou mého textu, nechť příjme moji upřímnou omluvu.
Pár jedinců jste jistě ze židle zvedl, ale většina si zase sedla na zadek, protože pochopila, že zřejmě bude nutný překlad z "češtiny" do češtiny.
žena = není manželka
bez příjmů = není bez příjmů
v přiznání nebude nic = příjmy za 5 měsíců a to značné
Nejsem ohromena absurditou tohoto textu, protože, jak již výše uvedeno, toto je diskuze na bezcenném diskuzním fóru.
. Dnes mně oznámil, ze se během roku 2018
>>>>oženil >>
>>
>>Nepoužil jsem úmyslně slovo manželka, ale "jeho
>>žena".
>> Nejsou manželé ( to jsem včera nevěděl, jen tušil -
>>nyní už vím podrobnosti)
když se ožení tak jeho žena není manželka?
>
>žena = není manželka , a to ani po svatbě :-)
>bez příjmů = není bez příjmů
>v přiznání nebude nic = příjmy za 5 měsíců a to
>značné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 1. 2019 18:22
Dobrý den,
mám klienta, který má řemeslnou živnost a ze svých příjmů - za uplynulý rok 2018 - 980.000 Kč mu dám 80% do nákladů . Dnes mně oznámil, ze se během roku 2018 oženil a ještě k tomu se jim v roce 2018 narodilo dítě a má pocit, že udělám DPFO 2018 s použitím paušálu 80 % a ještě s daňovým zvýhodněním na to dítě. Řekl jsem, že buď paušál bez zvýhodnění nebo DE se skutečnými náklady a výnosy a pak mu to děcko zvýhodním. A pokud se mu to nezdá, ať si podá jeho žena daňové přiznání, kde nebude nic, jen to zvýhodněné děcko. Mám pravdu nebo se mýlím???????????
Jirka