Re: datová schránka
Ano, přílohy k DP budou naskenovány spolu s DP - takže je jedno, jestli máte kopii.
Re: datová schránka_podáno papírově
Nick LK psala o tom, že by správce daně mohl podání stornovat.
Nick Mirek22 psal "nic FU nestornuje, ale řádné přiznání bude považováno zasláno DS a nezapomínejte, že i na FU pracují někdy lidé s kterými se dá domluvit "
Jak to tedy je? Může správce daně podání stornovat, nemůže správce daně stornovat...
Podáním opravného Přiznání k dani z příjmu FO se nahradí řádné přiznání a k předchozímu daňovému přiznání se nepřihlíží - pokud ano, proč by měl poplatník volat správci daně s tím, ať stornuje již podané přiznání?
Re: datová schránka_podáno papírově
Asi jsem se špatně vyjádřila - měla jsem na mysli, že byste podala DP elektronicky a správce daně by považoval za jediné doručené DP to DP, které podáte DS. Myslím, že by se se správcem daně toto dalo domluvit. Já sama mám osobní zkušenost - podala jsem DP k dani z nemovitostí papírově, pak mi volala správkyně daně, ať podám DP elektronicky, jinak je to na pokutu.
Takže zřejmě s některými lidmi se domluvit lze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 2. 2019 14:26
Dobrý den, poraďte mi prosím. Dnes jsem zjistila, že pokud mám datovou schránku, tak daňové přiznání mám podávat přes datovku, ale zjistila jsem to až po odevzdání na podatelně FÚ.Jak mám teď postupovat?Díky