Jak donutit s.r.o ke změně sídla?

• (neregistrovaný)

16. 11. 2012 21:48

Dobrý den,
    cca pře 5 lety jsem koupil rodinný dům, no a až v letos v létě jsem zjistil že zde má uvedená nějaká firma své sídlo. Jakým způsobem donutím firmu aby své sídlo změnila. Vlastníky ani jednatele se mi nepodařilo kontaktovat. Prostě na jaký úřad nebo kam se obrátit? Děkuji Dan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 11. 2012 10:45

pája

Re: Jak donutit s.r.o ke změně sídla?
      jediná možnost, když s nimi nelze komunikovat, je postupovat dle § 31/2 obchod. zák., podat návrh na přísl. rejstříkový soud na výmaz sídla, doložit váš právní zájem a měli by to udělat.Vás to pochopitelně ohrožuje, neboť netušíte, co firma natropí a kdy se tam dostaví exekutor nebo vymahači a pod.

• 17. 11. 2012 15:39

janina36 (neregistrovaný)

pak napište -podle toho zda je to s.r.o. a nebo jen živnostník,
      tak na žvnostenský úřad a nebo na Obchodní rejstřík- napsal jste málo informací
      a jinak www. justice.cz a tam zjistíte zda něco dluží nebo ne a kdo je vlastně majitelem firmy atd.
      mnoho zdaru

• 17. 11. 2012 16:13

pavlik1122oo@seznam.cz (neregistrovaný)

Je to s.r.o. a firma je zapsána u městského soudu v Praze. Kdybych dohledal majitele, tak je to něco jiného, ale žádný kontakt na něj nemůžu sehnat. Takže mám zajít na Městský soud v Praze a podat návrh na zrušení sídla? Nebo jak to mám fyzicky provést?

• 17. 11. 2012 16:43

pája

podat soudu návrh na výmaz sídla v tom Vašem domě, doložte výpis z KN o vlastniství a písemně Prohlášení o nesouhlasu vlastníka s uvmístěním a zápisem sídla, protože při zápisu fy se vyžaduje souihlas vlastníka se zápisem sídla- adresy, tak Vy prohlásíte opak.Soud byměl vyzvat fy ke změně a pak dále konat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).