Nám dnes došla informace, že se uvádí daňová rezidence CZ a ne Vámi uváděné ČR. A také o datumu, že nejdřív toho 1.1.2026. V mém programu není u rezidence žádná nabídka, tak jsem to tam musela složitě nacpat oklikou, ale možná už do programu nějak "dodali".
Odeslala jsem jednu doregistraci zaměstnavatele REG-ZEL-DOPL. a jsem zvědavá, bude-li validní. Jak jsou ty dva řádky k FÚ, tak je v nabídce "pro" hl.m. Prahu" anebo FÚ "v/pro" Prahu 9. Jsem přepsala do prvního pádu, takže Praha. Mám víc zaměstnavatelů, někde jsem přepsala a někde nechala. Jsem totiž zvědavá, jestli se s tím ten systém dokáže vypořádat. A když tak předělám. U ČSSZ dávno uvádím v prvním pádě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
7. 4. 2026 14:22
Dobrý den,
dá se nějak zkontrolovat přes e-Portál ČSSZ, jestli mám doplnění údajů k zaměstnanci správně?
Když se proklikám přes e-Portál až do kolonky registrace zaměstnance, tak mi vyběhne celý "tiskopis", stále mi to vyhazuje chybu u daňové rezidence. Český zaměstnanec, adresa je správně, ale bod B - nemám vyplněno - mi to vyhazuje jako závažnou chybu - pokud zaškrtnu Česká republika - mám vyplnit platnost změny státu rezidenství!! - jaké datum uvést??, vyplněný mám bod C - trvalé bydliště v ČR.
Máte prosím s tímto nějaké zkušenosti nebo posíláte bez kontroly na e-Portálu přímo ze svých mzdových programů?
Děkuji.