Re: Reklamace v eshopu
Našel jsem peěkně pospasné vysvětlení:
Díky zhruba rok a půl starému rozhodnutí Evropského soudního dvora by měl obchodník v případě odstoupení od kupní smlouvy zákazníka a klasické reklamace vracet i poštovné. Neplatí to v případě, pokud si koupil více zboží a vrací jen něco. V tom případě mu obchodník poštovné nevrací, pokud by nevrácené zboží neměl samostatně zaslané levněji (Vzorová situace: Zákazník si v rámci jednoho nákupu koupí tričko a sadu sklenic na víno s přepravním příplatkem za to, že se jedná o křehké zboží. Rozhodne se vrátit sadu sklenic. Obchodník mu vrací rozdíl mezi cenou za levnější přepravu trička a tím za přepravu krabice s „křehkým zbožím“.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 11. 2012 22:44
Zboží nakoupené na internetu lze do 14 dnů vrátit bez udání důvodu. Jak mám však postupovat v případě, když si lidé koupí v mém eshopu několik věcí, já na ně vystavím dohromady fakturu, a oni mi pak chtějí vrátit například jen jednu věc. Musím zboží přijmout zpět, ikdyž se nejedná o reklamaci celé objednávky?