Silniční daň

• (neregistrovaný)

18. 11. 2012 0:17

Dobrý den, od 1.11 jsem vedena jako OSVČ. Na FÚ jsem se byla zaregistorovat k dani z přímů, nejsem plátcem DPH. Pracuji jako distributor, jezdím vlastním autem - teď k otázce, uvědomila jsem si, že jsem nezaškrtla ve formuláři na FÚ přihlášku k silniční dani - dá se to ještě napravit? vím, že od zahájení podnikání je tam lhůta 30 dní, ale nevím jestli to platí i pro dodatečné přihlášení? Budu muset vést knihu jízd? Budu platit daň jen za listopad a prosinec nebo za celé čtvrtletí?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2012 12:21

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Silniční daň
      Poplatníkem daně silniční a tudíž se musíte přihlásit, jakmile se stanete provozovatelem vozidla používaného k podnikání. Platit daň budete jen za ty měsíce, ve kterých alespoň jednou pojedete "služebně". Knihu jízd nemusíte vést, pokud budete uplatňovat paušál, jinak ano.

• 18. 11. 2012 19:16

brunetka-a (neregistrovaný)

Provozovatelem vozidla jsem. Takže se musím zaregistrovat nějak zpětně ano? najedu měsíčně cca 3500 km, co je pro mě lepší, paušál?

• 18. 11. 2012 22:42

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Důležité je, abyste se zaregistrovala do 31.1.2013 a také podala do tohoto data přiznání za rok 2012.

Při 3500km/měsíc se určitě vyplatí skutečné náklady (kdybych bral průměrnou spotřebu 6l/100km, cenu 37Kč/l, tak jen cena PHM za měsíc bude dělat skoro 8.000,- Kč... No a paušál dělá 5.000,- Kč.

• 20. 11. 2012 9:59

anonymm (neregistrovaný)

U nezařazeného auto do majetku je to pouze 4000,--Kč. Přihlásit se na FU bych šla co nejdříve. A používala bych skutečné náklady, při ujetí tolika km je to výhodnější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).