Re: Silniční daň
Poplatníkem daně silniční a tudíž se musíte přihlásit, jakmile se stanete provozovatelem vozidla používaného k podnikání. Platit daň budete jen za ty měsíce, ve kterých alespoň jednou pojedete "služebně". Knihu jízd nemusíte vést, pokud budete uplatňovat paušál, jinak ano.
Re: Silniční daň
Důležité je, abyste se zaregistrovala do 31.1.2013 a také podala do tohoto data přiznání za rok 2012.
Při 3500km/měsíc se určitě vyplatí skutečné náklady (kdybych bral průměrnou spotřebu 6l/100km, cenu 37Kč/l, tak jen cena PHM za měsíc bude dělat skoro 8.000,- Kč... No a paušál dělá 5.000,- Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2012 0:17
Dobrý den, od 1.11 jsem vedena jako OSVČ. Na FÚ jsem se byla zaregistorovat k dani z přímů, nejsem plátcem DPH. Pracuji jako distributor, jezdím vlastním autem - teď k otázce, uvědomila jsem si, že jsem nezaškrtla ve formuláři na FÚ přihlášku k silniční dani - dá se to ještě napravit? vím, že od zahájení podnikání je tam lhůta 30 dní, ale nevím jestli to platí i pro dodatečné přihlášení? Budu muset vést knihu jízd? Budu platit daň jen za listopad a prosinec nebo za celé čtvrtletí?