Zahraniční stravné - prosím o radu

• (neregistrovaný)

19. 11. 2012 17:40

Zaměstnanec byl na PC v Rusku. Ubytování a snídani mi přinesl zvlášt doklady. Když nechám snídani ve vyúčtování, tak zamci vyplatím pokrácené stravné a do účta si dám snídani jako nedaňový výdaj.
    Pokud nedám do vyúčtování snídaně, tak zaplatím zamci plné stravné.

On mi pan ředitel stále cpe ty snídaně do vyúčtování, tak se chci optat zda to dělám správně.
    Jinak pokud ho nechám ve vyúčtování, tak zaměstnanec to nikde dál danit už nebude, že ne?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2012 11:24

Ivča1 (neregistrovaný)

Re: Zahraniční stravné - prosím o radu
      Snídaně zaúčtovat nedaňově a krátit stravné, jak píšete. To, že Vám pořád cpe snídaně, je v pořádku. Při kontrole by se mohlo zjistit, že tam snídal a Vy jste to nekrátila, takže určitě dávat do vyúčtování.

• 20. 11. 2012 12:02

LJ (neregistrovaný)

Ale pokud by si to hradil sám, tak se to nedozvím stejně. Je to extra doklad. Takže když by mi ho nedal, tak mu vyplatím stravné v plné výši.... ted jde jen o to spočítat, co vyjde výhodněji. Myslím to tak správně

• 20. 11. 2012 12:29

Ivča1 (neregistrovaný)

Chápu, že mu to chce spočítat tak, aby to pro něj bylo nejvýhodnější, takže pokud se domluvíte, že si snídani bude hradit sám (bude to pro něj výhodnější), nedáte ji do vyúčtování, pak mu skutečně náleží stravné v plné výši a nikdo Vás nemůže s ničím napadnout.

• 20. 11. 2012 12:38

LJ (neregistrovaný)

O to mi jde. šéf mi většinou hodí hromadu účtů ze služebky a je to.
      Ale když uhradí firma za zamce snídani, tak mu to může proplatit, ale každopádně je to vždy nedanový náklad. Já to tak dřív dělala, ale to se nekrátilo stravné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).