Re: Silniční daň
U vozidel uvedených v odstavci 1 zaniká daňová povinnost v kalendářním měsíci, v němž pominuly rozhodné skutečnosti uvedené v § 2 odst. 1. Dojde-li však v průběhu zdaňovacího období ke změně v osobě poplatníka, zaniká daňová povinnost původnímu poplatníkovi uplynutím kalendářního měsíce, který předchází před kalendářním měsícem vzniku daňové povinnosti novému poplatníkovi.
Silniční daň platíte až je začnete používat k podnikání. Kromě toho je poplatníkem ten, kdo je uveden v TP. Takže pokud bude přepsáno auto až v prosinci, pak daň zaplatíte až za prosinec, pokud jej budete v prosinci použijete k podnikání.
řešila jsem za rok 2011, také jsme OA koupili v 02.2011 ale v TP je datum 1.registrace až 03.2011, dotázala jsem se správce daně a bylo mi sděleno že silničku máme platit i uvést v PD od 03.2011, což potvrzuje i odpověď pana/-í HP ale pokud i přes to máte pochybnost kontaktujte vašeho správce daně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2012 14:04
Dobrý den,
majitel si pořídil auto v 11/2012, zatím zaplatil zálohu. Faktura a smlouva, přepis vozidla bude v 12/2012.
Od kdy je povinnen platit silniční daň? Až za prosinec 2012? A kdo platí silniční daň za listopad 2012?
Děkuji