Re: Zrušená živ.poj.
Potom je pozdě, na jejím místě bych si na ten FÚ zatelefonovla co nejdřív a pak bych ihned jednala s ČP, aby pojistku nerušili. Třeba je ještě čas s tím něco udělat...
>>>>Dobrý den, dnes přišla zam-kyně, že si zrušila
>>>>živ.poj. (Česká poj.), na které si uplatňovala cca 6
>>>>let
>>>>odpočty, a založila si nové u ČPP. Její fin. poradce
>>>>jí
>>>>řekl, že veškeré odpočty, které uplatňovala si nemusí
>>>>dodanit, jelikož veškerou částku, kterou získá od ČP
>>>>převede na smlouvu u ČPP. Já osobně si myslím, že
>>>>musí,
>>>>protože částku + odbytné od ČP jí pošlou na její
>>>>soukromý účet a pak je teprve převede na novou
>>>>pojistku u
>>>>ČPP a vlastně nebudu mít doklad od předchozí
>>>>pojišťovny, že finanční prostředky převedla na další
>>>>pojistku.
>>>>Díky za radu
>>>Jste chytřejší než její finanční poradce a máte
>>>pravdu.
>>Díky moc za odpověď, ještě jsem dotyčnou, která se
>>tady o tom se mnou dohadovala raději poslala na FÚ ať
>>si
>>to zjistí a případně si toho svého fin. poradce
>>potom
>>pěkně podala :-).
>Potom je pozdě, na jejím místě bych si na ten FÚ
>zatelefonovla co nejdřív a pak bych ihned jednala s ČP, aby
>pojistku nerušili. Třeba je ještě čas s tím něco
>udělat...
http://www.finance.cz/zpravy/finance/301742-predcasne-ukonceni-zivotniho-pojisteni-ma-nepriznive-danove-dusledky/
http://www.finance.cz/zpravy/finance/256885-prestup-k-jine-pojistovne-neexistuje/
http://www.penize.cz/dan-z-prijmu/233952-muze-jit-o-desetitisice!-budete-po-zmene-zivotniho-pojisteni-vracet-odpocty-z-dani
jj,také jsem toto řešila s FÚ, také mi toto řekli - dokonce i napsali e-mailem. Na druhou stranu, když si projdete historii - nedávno jsme to tu řešili - pokud vám nějaký referent na FÚ dá odpověď, která odporuje zákonu, není za ní zodpovědný a pro vás je stejně směrodatný zákon (v tomto případě ZDP) nikoli odpověď nějakého úředníka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2012 14:16
Dobrý den, dnes přišla zam-kyně, že si zrušila živ.poj. (Česká poj.), na které si uplatňovala cca 6 let odpočty, a založila si nové u ČPP. Její fin. poradce jí řekl, že veškeré odpočty, které uplatňovala si nemusí dodanit, jelikož veškerou částku, kterou získá od ČP převede na smlouvu u ČPP. Já osobně si myslím, že musí, protože částku + odbytné od ČP jí pošlou na její soukromý účet a pak je teprve převede na novou pojistku u ČPP a vlastně nebudu mít doklad od předchozí pojišťovny, že finanční prostředky převedla na další pojistku.
Díky za radu