ZP a evidence na ÚP

• (neregistrovaný)

29. 11. 2012 13:15

Prosím pěkně, radši se ujistím: otec dítěte není zaměstnaný ani veden na ÚP, v rozvodovém řízení, dítě bylo soudem zatím svěřeno jemu, on pobíral rodičovský příspěvek, takže byl jako poživatel RP pojištěn státem. S manželkou se soudí o dítě a v říjnu byl vydán rozsudek, že dítě se svěřuje matce. Tento rozsudek nabyl právní moci koncem listopadu. Ode dne nabytí právní moci je dítě u matky. Ona zahájila vyřizování na ÚP ohledně rodič.příspěvku a ÚP rozhodl, že RP mu již za listopad nenáleží (sice je tam uvedeno datum od 1.10., ale prý to platí až od listopadu). Takže od již za listopad nedostane RP a tudíž vlastně v listopadu nebude pojištěný státem. Stačí dnešní nebo zítřejší registrace na ÚP, aby nemusel za listopad doplácet ZP? (Podle mně to stačí, ale už si nejsem ničím jistá).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2012 13:19

jasná (neregistrovaný)

Re: ZP a evidence na ÚP
      Ano, stačí. Stačí, když bude alespoň 1 den v měsíci za něj plátcem na zdrav. poj. ÚP.

• 29. 11. 2012 13:28

Kara (neregistrovaný)

Díky, tak jsem mu poradila dobře. Sama jsem to takhle tady několikrát psala a když to potřebuji řešit já, tak znejistím, jestli je tomu pořád tak. Stále se něco mění, že z toho čas od času magořím. A to ještě pořád nevíme, jak se to bude praktikovat s tím odvodem 3%+2% na FÚ v případě, že se vstup do II. pilíře od zaměstnance dozvíme pozdě.

• 29. 11. 2012 13:41

jasná (neregistrovaný)

Ani nemluvte, taky jsem tu nedávno měla dotaz na věc, kterou druhým radím, ale nechala jsem se úřednici zviklat a už jsem si nebyla jista správným postupem.
      A ten II. pilíř, to bude masakr připravený pro mzdovky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).