Re: Ukončení PP ve zkuš době?
A proč by měl podepisovat dohodu, když zrušil PP ve zkušební době ? Zrušení by ovšem mělo být písemné. Potom už žádnou dohodu nepotřebujete podepisovat. Dohoda je něco jiného. U dohody musí být souhlas obou stran, u zrušení ve zkušební době nikoliv.
Re: Ukončení PP ve zkuš době?
Já bych vám poradila, abyste počkal do středy a pokud nepřijde do té doby, abyste sepsali ukončení PP ve zkušební době, napište mu na ty dny neomluvenou absenci a ukončete s ním vy pracovní poměr, a je na vás, jestli ve zkušební době nebo podle §55 ZP pro 5 dní neomluvené absence.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2012 20:51
Dobrý den, zaměstnanec mi 28.11. oznámil, že chce rozvázat od 29.11. PP (je ve zkušební době). 29 ani 30 nepřišel do práce. Dnes jsem mu volal, aby si v pondělí přišel pro dohodu a zápočťák a on mi začal do telefonu koktat, že má smlouvu a že to tak nejde. Teď nevím, co můžu čekat a na co se mám připravit. Zaměstnanec chtěl zálohu, která mu nebyla poskytnuta, protože ještě dluží z minulé výplaty (vybral vysokou zálohu na mzdu). Co když přijde s nemocenským lístkem, nebo odmítne podepsat dohodu? Jak to mám řešit?
Za rady děkuji.