Re: PP za zástup za MD
Moc tomu nerozumím.
Pracovnice A byla na dobu neurčitou - šla na MD, pak čerpala dovolenou a rod. dovol. - s tou jste ukončili prac. poměr.
Za ní byla přijata pracovnice B na dobu určitou, když skončila paní A mat. dovolená a čerpala dovolenou, nechali jste paní B pracovat a tím se její prac. poměr změnil na dobu neurčitou. Pak odešla na MD.
Za ní byla přijata pracovnice C, na dobu neurčitou?
Přesně tak, s paní B chceme ukončit pracovní poměr, ale měla v pracovní smlouvě napsané pouze zástup za MD a RD paní A. Pokud jsem dobře pochopila ZP, tak tím, že odpracovala i dovolenou za paní A tak má prac. smlouvu na neurčito? A další s paní A v létě ukočili pracovní poměr pro nadbyt. a paní B je na RD a nebylo jí oznámeno ukončení poměru, tak nevím, že paní A je pryč? Tak nevím co dále?
Pochopila jste dobře. Paní B má smlouvu na neurčito od chvíle, kdy paní A měla dovolenou po MD. Teď už je jedno, co dělá paní A, jestli skončila nebo ne, a jestli jste to někomu oznamovali. Když chcete s paní B skončit, tak musíte jako s každým, kdo má neurčito. Zkusit dohodou a když nebude chtít, tak jedině výpověď s odstupným.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2012 15:31
Dobrý den, prosím o radu a popř. číslo paragrafu v Zákoníku.
Přijali jsem paní za zástup MD na dobu určitou, v prac. smlouvě má pouze napsaný, že za MD a RD zapoměli jsme na dovolenou :-).
Ona za 3 roky odešla také na MD a máme 3 paní na dobu neurčitou.
S první paní jsme ukončili pracovní poměr pro nadbytečnost a vyplatili odstupné. Druhé paní jsem nedali vědět a ta má právo prý také na odtupné, prý už s chybou v pracovní smlouvě? A tím, že jsem druhé paní tuto skutečnost neoznámily, tak se stal prac. poměr na dobu neurčitou? Je to trochu složité, doufám, že k porozumění. Děkuji za info