Vyplatni termin a vyplatni pasky

• (neregistrovaný)

7. 12. 2012 13:21

Dobry den,

muj dotaz se bude zdat asi smesny, nicmene si musim overit nekolik veci a proto mne zajimaji vase nazory, pripadne odkaz, kde lze odpoved najit v pisemne forme,

Organizace a stanoven vyplatni den. rekneme 14. v mesici. Tak je to nahlaseno na soc i ZP atd. Je jasne, ze nelze poslat vyplaty pozdeji-( myslim i odvody za ZP a SP), protoze pak na SOC atd. nabiha penale. Co se ale stane, kdyz posleme vyplaty drive????? rekneme treba uz 10. budou mit lide penize na uctech???? JE to nejaky problem??? A kdy vydat vyplatni pasky??? Protoze to nejde udelat uplne soucasne .... takze po odeslani mezd ( delame to elektronicky) neprodlene? Nebo staci az toho 14- kdy je oficialni "vyplatni" den?? Moc mne zajimaji vase nazory.

Dekuji

Jitka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 12. 2012 13:36

jasná (neregistrovaný)

Re: vyplatni termin a vyplatni pasky
      Kdy si stanovíte výplatní termín je celkem jedno, odvody na SP, ZP a daň musí být na účtech daných institucí připsány do 20.
      Takže pokud máte výpl. termín 14., odvody musíte mít vždy do 20., bez ohledu na to, kdy máte výplatní termín.

• 7. 12. 2012 13:36

vaniska (neregistrovaný)

U nás je pro úřady také výplatní den 14. a nikdy jsem neměla problém, když peníze odcházely z konta třeba 7., 10. atd.... A když zaměstnancům přijde výplata dříve, určitě se zlobit nebudou.
      Hezký den

• 7. 12. 2012 21:59

Lucie L. (neregistrovaný)

My máme výplatní den 15. Výplaty spočítám a spolu s odvody odchází z účtu ve stejný den. Když je to už 10, tak je. Stručně řečeno - můžete odeslat veškeré odvody i mzdy dříve než je smluvený výplatní termín. A s výplatní páskou si hlavu nedělejte vůbec - samozřejmě že ji můžete dát zaměstnancům dřív. Akorát při předávání výplatnice se většinou ptají, kdy asi přijdou peníze na účet :-) A když jim dáte výplatnice později než mají fyzicky peníze, tak jim to vadit nebude vůbec - hlavně když mají penízky :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).