Re: kontrola PSSZ prosím
nemyslím, že by potřebovali doklady o zaplacení, to přece OSSZ eviduje, kolik jim bylo zaplaceno. Prac.smlouvy u mě také nikdy nikdo nekontroloval. Hlavně ty evidenčáky - hlavně rodičáky (PPM a rodičovská), důchodce, pak mzdové listy těch, co byli nebo jsou v PN (a to i loňska, pro kontrolu správného VZ pro nemoc, a samozřemě ty rekapitulace hrubých mezd a odvodů.
Re: kontrola PSSZ prosím
Dobrý den, u nás na OSSZ chceme ke kontrole mzdové listy, rekapitulace hrubých mezd (tedy ne nějaké přehledy vyměřovacích základů pro OSSZ, ale hrubé mzdy), dohody o pracovní činnosti (důležité je jejich znění kvůli posouzení, jestli se jedná o ZMR nebo ne), u dohod o provedení práce evidenci odpracovaných hodin (nejlíp mít mzdové listy, jinak stačí i docházka), u starobních důchodců zaměstnaných do konce roku 2009 doložit prac.smlouvu na dobu určitou nepřesahující 1 rok, u nemocí průměry jimiž se počítaly náhrady mzdy, případně u jiných než pravidelných 8hodinových úvazků rozvrh pracovní doby; pokud kontrola zasahuje ještě do roku 2009, tak podklady ke slevě na pojistném (to byl ten cirkus, co vymysleli zákonodárci v srpnu 2009 a v prosinci téhož roku to potichu zrušili), u obchodních společností seznamy statutárů a měsíců, za které nebylo odvedeno pojistné, a nakonec kopie ELDP za kontrolované období. Snad jsem na nic nezapomněla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 12. 2012 10:36
Dobrý den, chystám poprvé kontrolu z PSSZ. Nevím co si představit pod:
- podkladová evidence pro účely nemocenského a důchodového pojištění
- podklady týkající se povinností při zaměstnávání poživatele důchodů
Tyto dvě položky nevím co nachystat, poradí prosím někdo?
A evidenční listy budou chtít vidět, já je mám ve složkách zaměstnance, to budou chtít všechny vidět?