Kontrola PSSZ prosím

• (neregistrovaný)

9. 12. 2012 10:36

Dobrý den, chystám poprvé kontrolu z PSSZ. Nevím co si představit pod:
    - podkladová evidence pro účely nemocenského a důchodového pojištění
    - podklady týkající se povinností při zaměstnávání poživatele důchodů
    Tyto dvě položky nevím co nachystat, poradí prosím někdo?
    A evidenční listy budou chtít vidět, já je mám ve složkách zaměstnance, to budou chtít všechny vidět?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 12. 2012 10:49

elška (neregistrovaný)

Re: kontrola PSSZ prosím
      Kontrolují prac. smlouvy, ELDP, musíte mít sjetiny mezd -tj.hrubá mzda a odvody- a k tomu dolady o zaplacení - účetní program Vám vše natiskne

• 9. 12. 2012 11:14

RenataH (neregistrovaný)

nemyslím, že by potřebovali doklady o zaplacení, to přece OSSZ eviduje, kolik jim bylo zaplaceno. Prac.smlouvy u mě také nikdy nikdo nekontroloval. Hlavně ty evidenčáky - hlavně rodičáky (PPM a rodičovská), důchodce, pak mzdové listy těch, co byli nebo jsou v PN (a to i loňska, pro kontrolu správného VZ pro nemoc, a samozřemě ty rekapitulace hrubých mezd a odvodů.

• 9. 12. 2012 14:04

inzinyrka (neregistrovaný)

Dobrý den, u nás na OSSZ chceme ke kontrole mzdové listy, rekapitulace hrubých mezd (tedy ne nějaké přehledy vyměřovacích základů pro OSSZ, ale hrubé mzdy), dohody o pracovní činnosti (důležité je jejich znění kvůli posouzení, jestli se jedná o ZMR nebo ne), u dohod o provedení práce evidenci odpracovaných hodin (nejlíp mít mzdové listy, jinak stačí i docházka), u starobních důchodců zaměstnaných do konce roku 2009 doložit prac.smlouvu na dobu určitou nepřesahující 1 rok, u nemocí průměry jimiž se počítaly náhrady mzdy, případně u jiných než pravidelných 8hodinových úvazků rozvrh pracovní doby; pokud kontrola zasahuje ještě do roku 2009, tak podklady ke slevě na pojistném (to byl ten cirkus, co vymysleli zákonodárci v srpnu 2009 a v prosinci téhož roku to potichu zrušili), u obchodních společností seznamy statutárů a měsíců, za které nebylo odvedeno pojistné, a nakonec kopie ELDP za kontrolované období. Snad jsem na nic nezapomněla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).