Re: pracovní úraz
pokud jste dostala odškodnění PÚ letos, tak byste musela za jistých podmínek daň. př. udělat za r. 2012 a ne za r. 2013
těch 23tis. jste dostala najednou nebo po částech a dostala jste je od zam-tele nebo přímo z Kooperativy? Bylo to jen za ztrátu na výdělku nebo i bolestné apod.? Žádné vyúčtování z Kooperativy jste neobdržela?
Re: pracovní úraz
Záleží na tom, jak vysoká částka byla odškodnění za ztrátu na výdělku. Pokud byla do 5 000,-Kč, pak byla srážková daň a daňové přiznání byste nemusela podávat. Pokud byla vyšší než 5 000,-Kč, pak byla zálohová daň a vy si v příštím roce budete muset podat daň. přiznání. Začátkem roku vám příjde od Kooperativy potvrzení o zdanitelných příjmech a tyto příjmy zahrnete do daň. přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2012 9:29
prosím o radu, měla jsem v práci pracovní úraz,byla jsem doma od května to srpna tohoto rouku. Od pojišťovny, kde si sama platím jsem dostala necelých 12 ticís a odškodnění pracovního úrazu jsem dostala necelých 23tis. Vím, že si daňové přiznání musím udělat za rok 2013 sama, ale nevím které částky se do něj zahrnují, obě? a náhrada od OSSZ za neschopenku do daňového přinání nepatří, že? děkuji, nejsem účetní.