Re: odměna jednatele a "prémie"
Děkuji za reakci. Takže ve smlouvě sjednám měsíční odměnu 10.000,- s tím, že jednatelé mají nárok na cestovní výlohy a prémie dle aktuálni finanční situace společnosti ?
Ještě jsem chtěla poprosit, jestli mi někdo poradí, jak je to s odvody, pokud by jednatelé byli zároveň zaměstnanci ? Sos.+ zdr. se bude odvádět jen ze mzdy, ale danit dohromady i z odměnou ? (nevím, jestli jsem dobře pochopila jeden ze starších příspěvků zde...)
Re: odměna jednatele a odvody?
>>první krok bude uzavření smlouvy o výkonu funkce
>>schválené VH, kde budou všechny benefity sjednány.
>
> Děkuji za reakci. Takže ve smlouvě sjednám měsíční
>odměnu 10.000,- s tím, že jednatelé mají nárok na
>cestovní výlohy a prémie dle aktuálni finanční situace
>společnosti ?
ANO
>Ještě jsem chtěla poprosit, jestli mi někdo poradí,
>jak je to s odvody, pokud by jednatelé byli zároveň
>zaměstnanci ? Sos.+ zdr. se bude odvádět jen ze mzdy, ale
>danit dohromady i z odměnou ? (nevím, jestli jsem
>dobře pochopila jeden ze starších příspěvků zde...)
to nedělám, vyčkejte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 12. 2012 9:56
Dobrý den, pročítám tu diskuze na téma odměňování jednatelů a už se ztrácím. Jednatelé společnosti si chtějí od nového roku začít vyplácet odměny a ode mně chtějí informce. Nemáte prossím, kde by to bylo vysvětleno polopaticky ? Např, se nemůžu nikde dočíst, zda může být odměna stanovena pevnou částkou např. 10.000,- s dovětkem, že můžou být přiznány "prémie" v lobovolné výši, kolik bude s.r.o. odvádět na zdr. poj. ?, na soc. jsem našla, že 25 %, jestli může jednatel (který je OSVČ) podepsat prohlášení poplatníka a uplatňovat slevu na dani....
prosím prosím nějaký odkaz, moc o tom nevím....
děkuji !!