Faktura vydaná uhrazená loni PROSÍM

• (neregistrovaný)

11. 12. 2012 10:45

Dobrý den,
    potřebovala bych poradit jak zaúčtovat fakturu vydanou v loňském roce, která byla hotově zaplacena v loňském roce. Bohužel není zaúčtováno a mě zůstává tato faktura jako neuhrazená. Poradí mi někdo?Jakým způsobem to vyřešit?Moc děkuji LLL

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 12. 2012 11:48

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Faktura vydaná uhrazená loni PROSÍM
      Napřed se musí vyřešit, kde ty peníze za uhrazenou FV skončily. Chtít od odběratele potvrzení, že peníze za FV skutečně někomu v hotovosti z vaší firmy uhradil. A ten dotyčný, buď musí prokázat, že peníze předal do pokladny, pak má problém pokladní anebo pokud je nepředal, tak má problém on. Řešení je pak na vedení firmy, protože firmě vznikla škoda.

• 11. 12. 2012 12:23

LLL (neregistrovaný)

Dobrý den, děkuji odpověď. Já nastoupila až letos v lednu do té doby to fungovalo všelijak. firma měla externí účetní. Peníze přebral sám majitel firmy. Nyní by chtěl, abych to nějak vyřešila.
      děkuji

• 11. 12. 2012 12:32

Daniela K. (neregistrovaný)

Aha, tak to je jiná. Ať vám peníze za uhrazenou fakturu dá majitel do pokladny letos a vy nyní zaúčtujete úhradu FV 211/311. Není to sice úplně dobře, protože v r. 2012 jste na účtě 311 vykazovali v KZ pohledávku za odběratelem, i když už byla uhrazená, ale vliv na daně to nemělo a je to nyní nejjednodušší možnost, jak to napravit.

• 11. 12. 2012 12:48

LLL (neregistrovaný)

Strašně moc děkuji za radu. LLL.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).