Re: Školení na DPH 2013- má to cenu??
já jsem to letos vzdala, protože novinky stejně budou uveřejněny na internetu,
stačí jít na školení ohledně zákoníku práce - ten se pořád mění
školící vždy říká, že není všem změnám konec
a stejně - kdyby naši zákonodárci vždy schválili zákon rozumný všem a jednoduchý, tak co by pořád dělali ??!!!!!!!!! vždyť 78% lidí to co schvalujívůbec věci nerozumí....................
Dle mě má to cenu jít na školení o DPH 3.1.2013, kde se dovíte jaký je stav ohledně DPH k 1.1.2013. Pokud bude schváleno a ve Sb. zákonů do 31.12.2012, bude platit nový zákon. Pokud se to nestihne, bude od 1.1.2013 platit jedna sazba DPH 17,5% (schváleno už v 5/2012) a budete proškoleni co nového bude až se zákon schválí a budete mít čas se na změny připravit - např. nespolehlivý plátce, ručení za nezaplacenou daň, co je to povinný registrační údaj a do kdy ho na FÚ nahlásit a další nové věci, které budou v novelizovaném zák. o DPH.
Já byla včera, novela zákona o DPH je zase jedna z největších, překopaný paragrafy, zase pro nás plno "nesmyslů", jako kdybychom neměli co dělat, je toho dost, nejde jen o sazby. Ale možná pokud budete mít školení začátkem ledna, už to bude jasnější. Ale taky budeme mít asi ještě jedno. Tak hodně zdaru :-)
Ty změny nejsou zas tak hrozné, jen trošku upravené a přečíslované. Dle mého názoru stačí přečíst zákon a na školení jít až v březnu, až budou problemy z praxe.
Na "faktury" EU se bude psát "daň odvede zákazník". a změnu sazby DPH zvládnete i bez školení.
Novely jsou 2- technická PS tisk 733 a senát tisk 433- má 200 bodů, ta počítá se sazbou 17,5 %- vráceno senátem zpět do PS s pozměňovacím návrhem na sazby 14 a 20 %-tedy současný stav,
a sazbová- součást Nečasova balíčku- PS tisk 801, kde jsou sazby 15 a 21 %- čeká se s tou technickou na to jak dopadne v PS ta sazbová- jóóó to je guláš!
Re: DPH 2013
Díky neschopnosti vlády, která se stará hlavně o přerozdělování koryt, je situace v DPH následující:
1) některé sněmovní tisky ohledně sazeb nemají šanci být do konce roku schváleny
2) technická novela ST 733 (přeházení §§, nespolehlivý plátce aj.) má sazby 14/20%. Ta pravděpodobně projde
3) balíčková novela ST 801 má sazby 15/21% se asi prohlasuje před Vánoci a půjde na Hrad. Hrad ji asi nevrátí. Nejisté je, zda ji podepíše nebo nepodepsanou pošle do Sb.z. Což ale nemá praktický dopad. Pouze to bude doprovázeno komentářem, že s tím nesouhlasí, ale že to státotvorně nevrátí.
4) pokud by neprošla ani 733 ani 801 tak by platila jedna sazba 17,5%. To považuji za nepravděpodobné.
Školení doporučuji. Zejména 733 není triviální.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 12. 2012 14:51
Dobrý den,
ví někdo , v jaké fázi je schválení změn v DPH?
Bude platit od 1.1.2013?
Jde mi o to,že mám jít na školení na DPH 3.1.2013, tak jestli to má význam nebo mám počkat.
Děkuji za názor.