Školení na DPH 2013- má to cenu??

• (neregistrovaný)

12. 12. 2012 14:51

Dobrý den,
    ví někdo , v jaké fázi je schválení změn v DPH?
    Bude platit od 1.1.2013?
    Jde mi o to,že mám jít na školení na DPH 3.1.2013, tak jestli to má význam nebo mám počkat.
    Děkuji za názor.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 12. 2012 15:06

olina42 (neregistrovaný)

Re: Školení na DPH 2013- má to cenu??
      já jsem to letos vzdala, protože novinky stejně budou uveřejněny na internetu,
      stačí jít na školení ohledně zákoníku práce - ten se pořád mění
      školící vždy říká, že není všem změnám konec
      a stejně - kdyby naši zákonodárci vždy schválili zákon rozumný všem a jednoduchý, tak co by pořád dělali ??!!!!!!!!! vždyť 78% lidí to co schvalujívůbec věci nerozumí....................

• 12. 12. 2012 15:11

Daniela K. (neregistrovaný)

Dle mě má to cenu jít na školení o DPH 3.1.2013, kde se dovíte jaký je stav ohledně DPH k 1.1.2013. Pokud bude schváleno a ve Sb. zákonů do 31.12.2012, bude platit nový zákon. Pokud se to nestihne, bude od 1.1.2013 platit jedna sazba DPH 17,5% (schváleno už v 5/2012) a budete proškoleni co nového bude až se zákon schválí a budete mít čas se na změny připravit - např. nespolehlivý plátce, ručení za nezaplacenou daň, co je to povinný registrační údaj a do kdy ho na FÚ nahlásit a další nové věci, které budou v novelizovaném zák. o DPH.

• 12. 12. 2012 15:12

jar (neregistrovaný)

Já byla včera, novela zákona o DPH je zase jedna z největších, překopaný paragrafy, zase pro nás plno "nesmyslů", jako kdybychom neměli co dělat, je toho dost, nejde jen o sazby. Ale možná pokud budete mít školení začátkem ledna, už to bude jasnější. Ale taky budeme mít asi ještě jedno. Tak hodně zdaru :-)

• 12. 12. 2012 15:27

jinka (neregistrovaný)

Ty změny nejsou zas tak hrozné, jen trošku upravené a přečíslované. Dle mého názoru stačí přečíst zákon a na školení jít až v březnu, až budou problemy z praxe.
      Na "faktury" EU se bude psát "daň odvede zákazník". a změnu sazby DPH zvládnete i bez školení.

• 12. 12. 2012 15:28

Megy

Já jsem školení absolvovala naivně už začátkem listopadu :-)
      Školení má určitě cenu, změn se na nás opět chystá spousta. Např. viz výše zmíněný institut nespolehlivého plátce, povinnost sdělit FÚ číslo bank. účtu pro styk se st.správou a další a další.

• 12. 12. 2012 15:38

jar (neregistrovaný)

Já to tedy radši slyším osobně, nejsem si jista, že všechny změny bych přečtením našla... Dostalo mě ještě, že přijaté zálohy budou opět zdaňovány i u fyzických osob (plátců). To bude něco, je uhlídat...

• 12. 12. 2012 17:32

vladík (neregistrovaný)

Novely jsou 2- technická PS tisk 733 a senát tisk 433- má 200 bodů, ta počítá se sazbou 17,5 %- vráceno senátem zpět do PS s pozměňovacím návrhem na sazby 14 a 20 %-tedy současný stav,
      a sazbová- součást Nečasova balíčku- PS tisk 801, kde jsou sazby 15 a 21 %- čeká se s tou technickou na to jak dopadne v PS ta sazbová- jóóó to je guláš!

• 13. 12. 2012 1:21

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: DPH 2013
      Díky neschopnosti vlády, která se stará hlavně o přerozdělování koryt, je situace v DPH následující:

1) některé sněmovní tisky ohledně sazeb nemají šanci být do konce roku schváleny

2) technická novela ST 733 (přeházení §§, nespolehlivý plátce aj.) má sazby 14/20%. Ta pravděpodobně projde

3) balíčková novela ST 801 má sazby 15/21% se asi prohlasuje před Vánoci a půjde na Hrad. Hrad ji asi nevrátí. Nejisté je, zda ji podepíše nebo nepodepsanou pošle do Sb.z. Což ale nemá praktický dopad. Pouze to bude doprovázeno komentářem, že s tím nesouhlasí, ale že to státotvorně nevrátí.

4) pokud by neprošla ani 733 ani 801 tak by platila jedna sazba 17,5%. To považuji za nepravděpodobné.

Školení doporučuji. Zejména 733 není triviální.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).