Re: chyba na zakázce
přesně řečeno je to dodatek ke smlouvě - mzdový výměr.
1. mzdový výměr jako dodatek k PS je špatně- v neprospěc h zam-tele
2. základní mzda sjednaná dodatkem PS musí být vyplacena
3. osobní hodnocení, pokud je to jen tak obecně a nejsou nastavena měřitelná kriteria, lze odebrat v plné výši nebo část podle rozh. zam-tele
za odpracované přesčashodiny mu musíte rovněž mzdu vyplatit včetně příplatku, pokud se nedohodnete na NV místo příplatku
zpracovat dodatek PS a nazvat mzd.výměrem je špatně, dodatek je schvalován oběma účastníky, tzn., že zam-nec s ním nemusí souhlasit. Měli bystě udělat dodatek, že s účinností od ...je mzda stanovována mzdovým výměrem zaměstnavatele, čímž stanovení mzdy dostanete mimo režim PS a oboustranného schvalování a pak může zam-tel měnit mzdu za dodržení zar. mzdy podle vlastního rozhodnutí.Pokud na to zam-nec nepřistopupí, tak jste ve slepé uličce. Ten,. kdo tuhle ptákovinu MV dodatkem PS, by zasloužil napokap někam, protože zam-teli vyrobil problém. A pokud to máte ve firmě u všech zam-ců, tak je autor korunovaný blb.
No my to tu máme od začátku firmy takto, takže už 20let. Já jsem to přebrala od předchozí účetní a popravdě jsem ani nevěděla, že mzdový výměr, pokud nebude ve smlouvě, nebo v dodatku, tak že si ho zaměstnavatel může jentak měnit (v rámci zaručené mzdy). Tak moc děkuji za radu, budu si ji pamatovat!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 12. 2012 10:26
Prosím o radu, zaměstnanec udělal chybu na zakázce. Můžeme strhnout celou mzdu až do zaručené mzdy? přesčasy ale proplatit musíme že? děkuji