Re: § 37 Informování-e) údaj o týdenní p
>Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, nevím
as.
>Nevím, jak to mám formulovat do Informace, jak napsat
>rozvžení.
>U ostatní zam-ců máme, že týdenní pracovní doba je 40
>hodin. Začátek je v 6hod. a konec je v 14,30, pak
>čerpání přestávky, kt. se nezahrnuje do pracov.doby.
>Přemýšlím, jestli lze napsat, že v úterý a ve čtvrtek
>je začátek podle domluvy buď v 5hod. a konec je v
>13,30 nebo je počátek v 6hod. a konec je v 14.30hod.
>Doufám, že toto je také brané jako rovnoměrné
>rozvržení.
>Snad jsem to napsala alespoň trochu pochopitelně.
>Budu vděčná za jakýkoli názor, radu, třeba to někdo
>také máte a poradíte.
>Děkuji předem a přeji pěkný víkend
>
>
> Nevím si rady, jak mám dle § 37 Informování o obsahu
>pracovního poměru
>e) údaj o týdenní pracovní době a jejím rozvržení,
vždyť píšete, že PD máte stanovenu na 40 hod.týdně, rozvržení rovnoměrné, tak to tak nechte v pís. info, a to, že začátek a konec směny je u těch třech stanovován nadř., jak to popisujete, vůbec neřešte, stačí, když bude řádně vedena evidence jejich odpr. doby a vypláceny všdechny náležitosti.Maxim. můžete zmínit v pís. info, že začátek směny v případě potřeby zaměstnavatele bude v 05,00 hod. po dohodě se zam-cem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 12. 2012 18:07
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, nevím si rady, jak správně provést § 37 Informování o obsahu pracovního poměru
e) údaj o týdenní pracovní době a jejím rozvržení.
Zam-ci pracují 8hod./denně rovnoměrně. Je potřeba, aby dva zam-ci dvakrát v týdnu (ÚT, ČT) nastoupili směnu v 5hodin, jinakpo zbytek prac. dní se pracuje od 6 hodin. Je to práce odborná, kterou mohou vykonávat pouze tři zaměstnanci (různě se střídají dle domluvy, aby byli vždy 2 k dispozici, pokud jeden z nich je nemocný, dovolená ap.). A teď nevím, jak to mám napsat, když potřebujeme mít k dispozici tři zam-ce od 5hod, ale tito nebudou vždy chodit od 5hod., ale jen vždy dva z nich. Ten 3. chodí pak na 6.hod. Střídají se na směnu bohužel jen podle domluvy s nadřízeným nebo i mezi sebou. Pokud např. odpracují více než 8hod. v prac. dnu, je to pak přesčas.
Nevím, jak to mám formulovat do Informace, jak napsat rozvžení.
U ostatní zam-ců máme, že týdenní pracovní doba je 40 hodin. Začátek je v 6hod. a konec je v 14,30, pak čerpání přestávky, kt. se nezahrnuje do pracov.doby.
Přemýšlím, jestli lze napsat, že v úterý a ve čtvrtek je začátek podle domluvy buď v 5hod. a konec je v 13,30 nebo je počátek v 6hod. a konec je v 14.30hod.
Doufám, že toto je také brané jako rovnoměrné rozvržení.
Snad jsem to napsala alespoň trochu pochopitelně.
Budu vděčná za jakýkoli názor, radu, třeba to někdo také máte a poradíte.
Děkuji předem a přeji pěkný víkend
Nevím si rady, jak mám dle § 37 Informování o obsahu pracovního poměru
e) údaj o týdenní pracovní době a jejím rozvržení,