Re: pojišťovačka
Pracujete na základě jiného předpisu. Musíte se nahlásit na F.Ú., zdravotní pojištťovnu - uvedete, že je to činnost vedlejší, sociálku - taktéž uveďte, že je to činnost vedlejší - zatím nemusíte platit žádné zálohy na soc.+zdrav. Na konci roku si uděláte daňové přiznání (tudíž nepodepisovat u zaměstnavatele, že chceter roční zúčtování), pokud neuplatníte skutečné výdaje, můžete uplatnit 40% paušálních výdajů. Spočítate a uvidíte kolik to vyjde a podle toho budete doplácet daň, socku, zdravku a potom vám vyjdou i ty zálohy, pokud tedy vyjdou. Vše záleží na výši vašich příjmů z poj. činnosti. Pokud budte využívat auto, tak se ještě přihlásit k silniční dani.
Snad jsem na nic nezapomněla, když tak mne doplňte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 12. 2012 21:23
Začínám pracovat pro pojišťovnu. Bude mi přiděleno DIČ, ale na živ.úřad se prý hlásit nemusím. Nemáte někdo nějaké zkušenosti? Mám hlavní pracovní poměr jako zdr.sestra. Budu muset platit soc a zdr.poj?