Směna deviz - rozdíl

• (neregistrovaný)

19. 12. 2012 7:38

Dobrý den,

převedli jsme koruny z našeho běžného Kč účtu na účet vedený u společnosti, jenž provádí směnu deviz. Společnost provedla směnu a zaslala dolary na náš běžný USD účet. Jenže na běžný účet přišla částka o 30 USD nižší, než byla odeslána. Rozdílem jsou poplatky, které si ponechaly zprostředkující banky. Jak mám účtovat rozdíl, který mi vznikne na 261? Jako 568/261? Zatím jsem se s tím nesetkala. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 12. 2012 8:21

alli (neregistrovaný)

Re: Směna deviz - rozdíl
      >Dobrý den,
      >
      >převedli jsme koruny z našeho běžného Kč účtu na účet
      >vedený u společnosti, jenž provádí směnu deviz.
      >Společnost provedla směnu a zaslala dolary na náš běžný USD
      >účet. Jenže na běžný účet přišla částka o 30 USD
      >nižší, než byla odeslána. Rozdílem jsou poplatky, které si
      >ponechaly zprostředkující banky. Jak mám účtovat
      >rozdíl, který mi vznikne na 261? Jako 568/261? Zatím jsem
      >se s tím nesetkala. Děkuji.
      pokud jsou to bankovní poplatky, tak účtujete na 568
      >

• 19. 12. 2012 8:25

jitule2 (neregistrovaný)

Mají to být, ale nikdy o nich zmínka není. Prostě z jednoho účtu odešlo 3330 USD, na jiný přišlo 3300 USD. Asi z toho lze vydedukovat, že byly strženy nějaké poplatky za převod. děkuji.

• 19. 12. 2012 9:53

DM (neregistrovaný)

Musíte získat nějaký podklad ....a jinak raději bych účtovala poplatky až z účtu 221 ...261 bych srovnala proti sobě

• 19. 12. 2012 10:05

jitule2 (neregistrovaný)

Jako podklad mám e-mail ze společnosti, která směnu provedla, že poplatky neplatí oni, ale my, takže nám z dané částky byly cestou z účtu na účet strženy. Takže bych připsanou částku 3300 rozúčtovala tak, že 3330 221/261 a 30 568/221, tím pádem se dostanu na částku 3300 připsanou na 221. Pokud se převádí peněžní prostředky z účtu na účet v různých měnách je špatné, když kurzové rozdíly účtuji právě na 261? např. 563/261

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).