Re: Směna deviz - rozdíl
>Dobrý den,
>
>převedli jsme koruny z našeho běžného Kč účtu na účet
>vedený u společnosti, jenž provádí směnu deviz.
>Společnost provedla směnu a zaslala dolary na náš běžný USD
>účet. Jenže na běžný účet přišla částka o 30 USD
>nižší, než byla odeslána. Rozdílem jsou poplatky, které si
>ponechaly zprostředkující banky. Jak mám účtovat
>rozdíl, který mi vznikne na 261? Jako 568/261? Zatím jsem
>se s tím nesetkala. Děkuji.
pokud jsou to bankovní poplatky, tak účtujete na 568
>
Musíte získat nějaký podklad ....a jinak raději bych účtovala poplatky až z účtu 221 ...261 bych srovnala proti sobě
Jako podklad mám e-mail ze společnosti, která směnu provedla, že poplatky neplatí oni, ale my, takže nám z dané částky byly cestou z účtu na účet strženy. Takže bych připsanou částku 3300 rozúčtovala tak, že 3330 221/261 a 30 568/221, tím pádem se dostanu na částku 3300 připsanou na 221. Pokud se převádí peněžní prostředky z účtu na účet v různých měnách je špatné, když kurzové rozdíly účtuji právě na 261? např. 563/261
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 12. 2012 7:38
Dobrý den,
převedli jsme koruny z našeho běžného Kč účtu na účet vedený u společnosti, jenž provádí směnu deviz. Společnost provedla směnu a zaslala dolary na náš běžný USD účet. Jenže na běžný účet přišla částka o 30 USD nižší, než byla odeslána. Rozdílem jsou poplatky, které si ponechaly zprostředkující banky. Jak mám účtovat rozdíl, který mi vznikne na 261? Jako 568/261? Zatím jsem se s tím nesetkala. Děkuji.