Re: Faktura z EU vystavená s DPH
Pokud je to stejné jako v našem §10b - Místem plnění při poskytnutí služby v oblasti kultury, umění, sportu, vědy, vzdělávání a zábavy je místo konání kulturní, umělecké, sportovní, vědecké, vzdělávací, zábavní nebo podobné akce, pokud jde o
a) službu spočívající v oprávnění ke vstupu na takovou akci, včetně služby přímo související s tímto oprávněním,
tak by to bylo správně s nizozemskou DPH.
Zaúčtujete celou částku do nákladů a žádný reverse charge neděláte, jde to mimo přiznání k DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 12. 2012 10:27
Dobrý den, prosím o radu s tímto problémem. Obdrželi jsme fakturu od plátce z Nizozemní s cenou v základu + jejich DPH s 21% sazbou. Požádala jsem je o opravu faktury tak, aby mi ji vystavili bez DPH jelikož jde o fakturaci v rámci EU, ale neustále mi tvrdí že to musí vystavit dle jejich daňového poradce s DPH. Jak si mám tuto fakturu zaúčtovat? Zaúčtovat do nákladů si musím celou tu jejich částku s DPH, ale pak nevím jak s reverse charge.