Re: Nárok na daňové zvýhodnění a daň. bo
Manžela do toho skutečně tahat nemusíte.
Můžete sice požádat posledního zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daně, ale protože Vám nevyplatil ani odstupné, nedočkala byste se zřejmě ani přeplatku z RZD.
Podejte si na Fú daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob (tiskopis ve formátu XLS bude ke stažení zde na liště - Šablony - a má v sobě i výpočtové vzorce, které Vám vyplnění DP usnadní). Budete potřebovat od zaměstnavatele Potvrzení o zdanitelných příjmech a o sražených zálohách na daň (to musíte získat, bez toho to nepůjde). Údaje v něm obsažené uvedete do daň. přiznání. Podpora v nezaměstnanosti se do zdanitelných příjmů nezapočítává, je to dávka státní sociální podpory.
Pokud podáte DP do 31.3.2012, pak přeplatek na dani (měl by vyjít - zdanila jste odstupné a pracovala jste 9 měsíců, ale slevu na dani a zvýhodnění na děti si uplatníte za 12 měsíců) Vám FÚ vrátí v dubnu 2012.
Re: Nárok na daňové zvýhodnění a daň. bo
Můžete prosím vysvětlit proč podat DP až v březnu? Pokud je to v pořádku a mám nárok na vratku přeplatku tak lhůta na podání DP je do 31.3. Tedy můžu podat i v lednu nebo únoru, pokud mám všechny podklady nebo se mýlím? Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 12. 2012 0:45
Dobrý den! Potřebovala bych poradit.Od ledna do června jsem byla zaměstnaná a ve výpl. pásce jsem měla daňové zvýhodnění i daňový bonus na děti.Pak následovaly 3. měsíce odstupného a poté od 1.10.2012 pobírám dodnes podporu z úřadu práce.Odstupné (65%) mi vyplatil úřad práce z důvodu plateb. neschopnosti zaměstnavatele a mám za to, že v něm daňové zvýhodnění ani daňový bonus na děti zahrnutý nebyl. Proto se ptám, kde (u koho) a za jaké měsíce si tyto nároky mohu uplatnit, a jestli si to mohu uplatnit já sama, ikdyž mám manžela, který si tyto nároky neuplatňoval? Jsou s ním neustálé problémy a v současné době řeším rozvod manželství. Proto mně jde o to, jestli nebude v tomto nějaký problém, že mně úřady sdělí, že si o tyto nároky má zažádat manžel. Pro mně by to nebylo k ničemu, žádné peníze by mi nedal,to vím již dopředu.Děkuji za odpověď.