Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 1. 2013 18:22
Dobrý den, v roce 2009 jsme zakoupily el.generátor v PC 150000,-Kč. V roce 2009,2010,2011 nebyly uplatňovány odpisy (rok 2009, 2010 ztráta) a v roce 2011 nám vyhořel tento el.generátor, proto jsme ho v 08/2011 vyřadily z užívání a zlikvidovali. Vyřadila jsem tento majetek v PC 150 000,-Kč MD 082 D022. Je to tak správně? Nyní jsem při kontrole oprávek zjistila, že se mi o tuto částku rozjíždí uplatněné odpisy. Když nad tím zapřemýšlím, já vlastně nikdy u tohoto majetku neuplatnila odpisy. V konečné rozvaze 2011 mám na účtu 082 částku na straně MD 150000Kč (vyřazený majetek) a na straně Dal jsou uplatněné oprávky, přesto mi konečný stav účtu 082 nesedí s soupisem majetku a s odpisy na kartách majetku a stále se to rozjíždí o těch 150000,-Kč. V soupisu majetku je o těch 150tis.Kč vyšší částka než v rozvaze na účtu 082. Už jsem se do toho tak zamotala, že ani nevím na co jsem se chtěla zeptat. Neporadíte mi někdo co s tím? Který údaj je správný? Děkuji moc.