Re: zveřejnění čísla všech účtů firmy?
Pokud si přečtete poučení, zjistíte, že vše, cio se vám tam nevešlo, dáváte na zvláštní "volný llist" papíru.
-----
Všechny údaje, na něž jste neměli dostatek místa na formuláři, a všechny další údaje, které považujete za závažné, uveďte prosím na zvláštní příloze.
U jednotlivých informací uveďte číslo položky původního formuláře, ke které se vztahují.
Prosím, to nahlášení je povinné? Jsme s.r.o., jeden b.ú. Děkuji
Je to dobrovolné a v principu to je tak, že ty účty, které jsou již na FÚ registrovány pod vaší společností, tak ty budou zveřejněny, pokud sami nepodáte formulář s uvedenými čísly účtů, které zveřejnit chcete. Např. mám jich na FÚ registrováno 5, nic nepodám, tak jich FÚ zveřejní 5, pokud podám formulář, na kterém určím 2 účty z těch 5, tak FÚ může zveřejnit pouze tyto 2 účty.
Je to kvůli tomu, že si vaši obchodní partneři budou ověřovat číslo účtu, na který vám budou platit faktury s DPH, zda je registrováno, zveřejněno na FÚ, pokud tam nebude a oni vám na něj zaplatí, tak ručí za DPH, které vy byste třeba neodvedli.
Zveřejnění účtů neznamená, že jen z nich budete platit DPH, ale že na ně budete přijímat platby od svých odběratelů. Pokud Vám někdo zaplatí na jiný než zveřejněný účet, bude Vám ručit za odvod DPH. Vy můžete svoje daně platit z kterého účtu chcete, nebo třeba i hotově (složenkou).
V současné době jen v papírové podobě
http://cds.mfcr.cz/sys/cds/scripts/tiskopisy/tiskopisy-pdf2013/5111_1.pdf
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/ceska_danova_sprava_17028.html
S účinností od 01.01.2013 nebudou na Daňovém portále www.daneelektronicky.cz k dispozici elektronická podání k registračnímu řízení. Současně s tímto omezením nebudou přijímána ani podání k registračnímu řízení distribuovaná z výstupů SW třetích stran. Uvedené opatření platí až do odvolání.
Uvedené opatření platí až do odvolání. Informace o zprovoznění nových elektronických formulářů přihlášky k registraci a oznámení o změně registračních údajů/žádosti o zrušení registrace bude zveřejněna na internetových stránkách finanční správy. Zprovoznění těchto elektronických formulářů se předpokládá v druhé polovině března 2013.
Podání přihlášky k registraci a oznámení změny v registračních údajích či žádosti o zrušení registrace bude možno provést výhradně podáním na papírové verzi tiskopisů.
dnes jsem byla na FÚ (na registarci) se víceméně zeptat na tuto problematiku. Nakráčela jsem tam i s formulářem. Máme nahlášený jeden CZK účet, chtěla jsem tedy nahlásit ještě náš druhý Eurový, který používáme. Obě paní na registarci se se mnou ale přely, že oni žádný eurový účet do své databáze nechtějí, že by jim to akorát dělalo "bordel" a omylem by nám tam mohly poslat vratku. Uvedla jsem paragraf, na základě kterého ale chci svůj druhý účet zveřejnit....oni do mě ale tak dlouho hučely a tvrdily mi, že máme vše v naprostém pořádku. Dokonce padla i věta, že by mi tedy ten druhý účet zapsaly, ale že ho stejně nezveřejní. Tak jsem odkráčela ke své správkyni daní, abych zlehka podebatovala o nespolehlivém plátci-spíše se ujistit a potvrdit své znalosti o tomot problému. Naťukla jsem i čísla účtů, ona nelenila a zavolala nějaké nadřízené...a ta mi dala za pravdu. Byla jsem tedy znovu odeslána na registraci s tím, že si to tam mám prostě vydupat :-) Na registraci mi tedy řekli, že mi tam tedy ten účet zapíší, ať jednatel pošle přes datovou schránku smlouvu o bankovním účtu a bude to hotové. Tak jsem nakonec zbytečně strávila půl hodiny na FÚ a nakonec stejně vyplním formulář O změně registarčních údajů, tak jak jsem původně sama chtěla:-)
Máte někdo pozitivnější zkušenost????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2013 8:51
Dobrý den, mám dotaz.
Jak mám nahlásit čísla všech bankovních účtu firmy (celkem 5 účtů) ke zveřejnění v REGiSTRU.. Nerozumím tomu formuláři 5111, jsou tam jenom změny a položky na 2 účty...?!