Pracovní pohotovost

• (neregistrovaný)

3. 1. 2013 10:10

Náleží k příplatku za pracovní pohotovost ještě nějaký příptek za pohotovost ve svátek.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2013 10:17

jasná (neregistrovaný)

Re: Pracovní pohotovost
      Pokud pouze držel hotovost ve svátek (nepracoval), zaplatíte svátek + příplatek za pohotovost. Nic víc.

• 3. 1. 2013 11:03

all (neregistrovaný)

Ovšem pozor, příplatek zaplatíte jen za hodiny pohotovosti mimo jeho normální pracovní dobu.
      Je to postavené na hlavu, ale dostali jsme i výklad mpsv, pracovní pohotovost lze sjednat pouze na dobu mimopracovní, tzn. např. je-li pracovní doba 6.-14.00, tak pohotovost může být sjednána pouze na dobu 01.-06.00 a 14.00 až 24.00, tj. 16 hod. denně. Protože za svátek máte náhradu mzdy, nelze na tuto dobu ani sjednat pracovní pohotovost ani vyplatit příplatek. Když jsem na všech mmožných školeních žádala informaci, jak to tedy máme udělat, když máme nařízeno mít pohotovosti 24 hod. denně, tak mi bylo doporučeno řešit buď formou odměny nebo nechat pracovníka ve svátek na pracovišti, ale tím by to byla nikoliv pohotovost, ale práce ve svátek se všemi dalšími náležitostmi. Jinak prý , dle současných zákonů , řešit nelze.

• 3. 1. 2013 12:36

jasná (neregistrovaný)

All, to jste mi vyrazila dech!! Já při pohotovosti dávám příplatek na celých 24 hodin (pokud v tento den nepracuje).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).