Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 1. 2013 18:18
Dobrý den,
jako firma jsme ve dražbě koupili byt. Dražba proběhla v roce 2012. Zatím nejsme vlastníky bytu (vypadá to na odvolání původního majitele). Nicméně jsme již za byt zaplatili. Jak toto zaúčtovat. Zatím jsem to zaúčtovala jako 042/221. Tím, že byt zatím není náš, nezařadila jsem jej do majetku firmy. Jak je to ale s daní z nemovitosti. Máme ji zaplatit a nebo ne? Přikláním se raději ji zaplatit, ale co když se opravdu původní majitel odvolal a byt nakonec ani náš nebude.
Nikdy jsem se s takovou situací nesetkala a tudíž nevím, jak s tím naložit.
Dále bych potřebovala poradit. Jsme vlastníky akcií O2 - k obchodování. Byl snížen základní kapitál Telefonici. Snížení proběhlo o 13/ks, které nám budou vyplaceny. Jak toto zaúčtovat?
Také si nevím moc rady s prodejem akcií. Na konci roku dělám klasicky přecenění akcií k 31.12.2012. Zatím jsme vždy skočili do ztráty (cena akcie se snížila). Jak toto zaúčtovat. Promítne se to nějak v částce toho přecenění??? Bohužel tomu moc nerozumím a nevím si s tím rady.
Opravdu děkuji za jakoukoliv pomoc, názor.
Gábina