Re: Dvojim metrem
>>Jak je mozne,ze nekteri podnikatele musi platit dane
>>kazdy rok a jiny neplati 10 let a ani socialni a
>>zdravotni si platit nemusi.Veseli podnikatel se akorat
>>vsem
>>vysmiva.
>
>tak prvně opravím chybu v nadpisu a poté prosím
>vyjádřete se o co vůbec jde. Myslim,ze jsem se vyjadrila dost.Proste a jednoduse me nejde do hlavy jak financni urad neprijde na to ze nekdo 10 let podnika a neodvadi dane.Muj syn v 7 letech jel tramvaji a udajne ho chytil revizor.Bez jakychkoli dukazu ho odsoudili a pockali si az dosahne plnoletosti a ted plati 30000 jak mourovatej.To je to me jiz zminene mereni dvojim metrem.Clovek kterej klopitne v 7 letech je trestanej a jinej si proplouva bez starosti.
A co očekáváte za odpověď? Kde není žalobce, není soudce. Jděte na FÚ nebo na Policii a dotyčného udejte.
>>Myslim,ze jsem se vyjadrila dost.Proste a jednoduse me
>>nejde
>>do hlavy jak financni urad neprijde na to ze nekdo 10
>>let podnika a neodvadi dane.Muj syn v 7 letech jel
>>tramvaji a udajne ho chytil revizor.Bez jakychkoli
>>dukazu
>>ho odsoudili a pockali si az dosahne plnoletosti a
>>ted
>>plati 30000 jak mourovatej.To je to me jiz zminene
>>mereni dvojim metrem.Clovek kterej klopitne v 7 letech
>>je
>>trestanej a jinej si proplouva bez starosti.
>A co očekáváte za odpověď? Kde není žalobce, není
>soudce. Jděte na FÚ nebo na Policii a dotyčného udejte.Dekuji za odpoved :)
>>>>Jak je mozne,ze nekteri podnikatele musi platit dane
>>>>kazdy rok a jiny neplati 10 let a ani socialni a
>>>>zdravotni si platit nemusi.Veseli podnikatel se
>>>>akorat
>>>>vsem
>>>>vysmiva.
>>>
>>>tak prvně opravím chybu v nadpisu a poté prosím
>>>vyjádřete se o co vůbec jde.
>>>Myslim,ze jsem se vyjadrila dost.Proste a jednoduse me
>>>nejde
>>do hlavy jak financni urad neprijde na to ze nekdo 10
>>let podnika a neodvadi dane.Muj syn v 7 letech jel
>>tramvaji a udajne ho chytil revizor.Bez jakychkoli
>>dukazu
>>ho odsoudili a pockali si az dosahne plnoletosti a
>>ted
>>plati 30000 jak mourovatej.To je to me jiz zminene
>>mereni dvojim metrem.Clovek kterej klopitne v 7 letech
>>je
>>trestanej a jinej si proplouva bez starosti.
>
>To si ale musíte stěžovat někde jinde, zde pláčete
>pěkně, ale na špatném hrobě. Spatne pochopeno :(.Ja neplacu jen me stve jakej je v tomhle state bordel a nikoho to nezajima.Nemam duvod plakat.Plakat by mel stat :)
>>>>Mně to připadá- jedna paní povídala..........
>protože pokud nevidíte všechny doklady atd., tak
>nemůžete
>nic řešit. Náš soused taky povídá, že nic neplatí -no
>ale já mu dělám účto, takže vím kolik každý měsíc
>platí a jeho argument proč to říká, aby naštval některé
>lidi..............Noo mozna to vypada jako ....jedna pani povidala,ale neni to tak.Toho cloveka znam velie blizce.
A stát jsme my. My všichni jsme si zvolil volené zástupce, kteří rozhodují. A nevšiml jsem si, že by někdo plakal.
Docela chápu Vaše rozčilení, ale uvědomte si, že v tomto státě bordel vždycky byl, je a taky bude. Není důvod aby to bylo jinak.
K tomu neplacení :
SaZ pojištění má minimální pojistné, takže soused podnikatel velmi pravděpodobně platí.
Daň z příjmu : máme zhruba 1 mil. OSVČ a ti odvedou na dani z příjmů 1,5 mld. CZK. Podělením lehce zjistíte, jaká je průměrná roční daň. Zhruba polovina daň neplatí - díky paušálním nákladům.
Pokuta : na to, aby se z pokuty ve výši několika stovek stalo cca 30 tis.Kč, musel být v minulosti vydán PR a naběhnout soudní a exekutorské výlohy. Takže zase tak nenadálé a pro Vás překvapivé to být nemohlo. Nedošlo k promlčení ? V každém případě by byla vhodná konzultace s právníkem.
Výše uvedené chápu a mnohé věci se mi také nelíbí, ale snažím se zabývat věcmi, které mohu změnit, pokud nemohu, je to jen tráta času a nervů. Mohu to změnit např. u voleb do parlamentu nebo na komunální úrovni. Amnestie určitě body ODS nepřidala a volby jsou za rok a půl.
K věci: svého času se firmy z celé republiky přihlašovaly do určitých obvodů Prahy, kde prokazatelně nestíhaly kontroly ( prý až za 20-30 let). Nevěřím ale, že by mu nezkontrolovaly sociální a zdravotní pojištění. Na sociální jdeme každé 2 roky ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 1. 2013 19:37
Jak je mozne,ze nekteri podnikatele musi platit dane kazdy rok a jiny neplati 10 let a ani socialni a zdravotni si platit nemusi.Veseli podnikatel se akorat vsem vysmiva.