Re: založit bankovní účet na slovensku
Zkuste Fio banku, pokud máte český účet tady u nich, pak můžete využit jejich služby a mít pod Slovenskou FIO účet v eurech. Poplatky naprosto minimální u řady transakcí vůbec, stojí vás to pouze návštěvu české FIO.Informujte se. Účty ovládáte přes internetové bankovnictví naprosto bez problémů.
děkuji ale o FIO ani jiný účet založený v ČR nemám zájem.
Potřebuji jen informace jak založil na slovensku účet přímo v jakékoli slovenské bance .
Proto prosím jen o rady těch kdo mají účet přímo na Slovensku co je k založení potřeba.
Děkuji.
Proč se tedy napřed nepodíváte na internet, nevyberete si banku na Slovensku a nezjistíte si informace.
Možná byste pak zjistil, že, co vám radíme je možné. Na Slovensku je organizační složka banky
http://banky.sk/25456-sk/fio-banka-as-pobocka-zahranicnej-banky.php. Akorát byste to měl bez zbytečného cestování a jednoduše.
Ale to je vaše věc, nikdo vám přece nic nevnucuje, chtěl jste poradit, dostalo se vám kvalifikované rady, tak co chcete víc
Právě ta návštěva české FIO znamená mít založen evidovaný účet v ČR a to nechci protože pokud bych někdy měl já nebo manžel/ka
problém s exekucí ,český exekutor s českou exekucí obesílá jen české banky....
Na cizinu je s českým rozsudkem většinou krátký a je s tím i práce navíc,proto český exekutor obesílá jen české banky a jen tady blokuje účet.
Proto chci mít účet evidovaný a založený v cizině ,protože se moc nedomluvím cizím jazykem,je pro mě nejvýhodnější a i nejblíž Slovensko.
>>>Dobrý den,prosím o radu
>>>občan ČR bydlící a pracující trvale v ČR, potřebuje
>>>založit osobní bankovní účet na slovensku .
>>>Co je vše potřeba k založení účtu v slovenské
>>>bance(pas ? český OP? rodný list? nebo co dál ?) a
>>>máte
>>>nějaké zkušenosti kde a s co nejmenším poplatkem.
>>>Založí účet na počkání aby se na slovensko nemuselo
>>>několikrát,prosím o vše co je potřeba jaké dokumenty
>>>a
>>>kolik je základní vklad.Pokud někdo máte zkušenosti.
>>>děkuji
>>
>>Zkuste Fio banku, pokud máte český účet tady u nich,
>>pak můžete využit jejich služby a mít pod Slovenskou
>>FIO účet v eurech. Poplatky naprosto minimální u řady
>>transakcí vůbec, stojí vás to pouze návštěvu české
>>FIO.Informujte se. Účty ovládáte přes internetové
>>bankovnictví naprosto bez problémů.
>
>Právě ta návštěva české FIO znamená mít založen
>evidovaný účet v ČR a to nechci protože pokud bych někdy
>měl já nebo manžel/ka
>problém s exekucí ,český exekutor s českou exekucí
>obesílá jen české banky....
>Na cizinu je s českým rozsudkem většinou krátký a je s
>tím i práce navíc,proto český exekutor obesílá jen
>české banky a jen tady blokuje účet.
>Proto chci mít účet evidovaný a založený v cizině
>,protože se moc nedomluvím cizím jazykem,je pro mě
>nejvýhodnější a i nejblíž Slovensko.
Ovšem to jste nenapsal v půodním dotazu
>
>>>>Dobrý den,prosím o radu
>>>>občan ČR bydlící a pracující trvale v ČR, potřebuje
>>>>založit osobní bankovní účet na slovensku .!!!!!
>>>>Co je vše potřeba k založení účtu v slovenské
>>>>bance(pas ? český OP? rodný list? nebo co dál ?) a
......
>Ovšem to jste nenapsal v půodním dotazu
Jsk nenapsal chtěl jsem jasnou odpověd na slovenskou banku na slovensku a ne zakladat něco tady.
A to jsem přesně očekaval vědět proč to jako je vám k čemu ? ale jasná odpověd nikde
jasně se ptám hned na začátku dotazu máte někdo zkušenost co je potřeba k založení v bance na slovensku pro čecha potřebuji pas,Op ? nějaký vklad ?
každý zvědavý proč nechcete v česku, jasně jsem položil otázku na slovenskou banku ne abych něco zakladal tady a odkazy jsou mi naprd ,chci zkušenosti.
např.nikde jsem na slovensku nenašel na internetu jak to funguje když chce založit čech co potřebuje za papíry.
to je tak těžký pochopit,nechci rady jedna paní povídala ale zkušenost od toho kdo tam účet má zakladal přímo.
díky.
Slovenská sporiteľňa - k založení účtu stačil občanský průkaz. Počáteční vklad byl tuším minimální 5 € (nejsem si už jistá), ovšem hned vám strhnou poplatek za vklad hotovosti (to je výborné) a navíc měsíční poplatek za osobní účet je 4,9 €, takže je snadné dostat se do mínusu. Je to holt Erste group se všemi nevýhodami z toho vyplývajícími. Ovšem i výhodami, na druhou stranu.
No zrovna Vy ,osobně jen zavistivě moralizujete a Vy jste mi osobně neporadil.
Vy mě ale svou odpovědí obtěžujete,naivní jste Vy.
Moc dobře vím co exekutor a kde má právo ověřovat.
Jo on exekutor oběšle všechny banky na světě, aby sjistil kde má dlužník účet.
jste mě rozesmál,cha cha .
Milý Alene1,
Fio banka pro EUR účet je absolutně nepoužitelná, veškeré EUR platby přepočítává kurzem valuta prodej na CZK, takže když půjdu za Nigerijcem na Václavák, tak mi ty kačky smění líp a budu mít skutečně EURA. Vyzkoušej si v té své bance odchozí a příchozí platbu s někým v eurozoně. Dostaneš zpět rozdíl minimálně 1Kč/EUR
Jinak na co vlastně potřebujou "obyčejňáci" účty v EUR?
To jsem ještě dosud nepobral. Asi, aby mohli v HR kupovat paštiky za EUR místo HRK.
Takže k původnímu dotazu. Jak psala níže jedna madam, SLSP je dobrá volba, poplatek 4,90 měsíčně, měna skutečně EUR, všechny příchozí a odchozí platby taky zdarma. Bankovní karta a internetbanking. Ověřeno v praxi. Platby SEPA zdarma (v rámci měsíčního poplatku)
Stačí český OP a je hotovo.
Papa
i-hater
>Zkuste Fio banku, pokud máte český účet tady u nich,
>pak můžete využit jejich služby a mít pod Slovenskou
>FIO účet v eurech. Poplatky naprosto minimální u řady
>transakcí vůbec, stojí vás to pouze návštěvu české
>FIO.Informujte se. Účty ovládáte přes internetové
>bankovnictví naprosto bez problémů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 1. 2013 0:05
Dobrý den,prosím o radu
občan ČR bydlící a pracující trvale v ČR, potřebuje založit osobní bankovní účet na slovensku .
Co je vše potřeba k založení účtu v slovenské bance(pas ? český OP? rodný list? nebo co dál ?) a máte nějaké zkušenosti kde a s co nejmenším poplatkem.
Založí účet na počkání aby se na slovensko nemuselo několikrát,prosím o vše co je potřeba jaké dokumenty a kolik je základní vklad.Pokud někdo máte zkušenosti.
děkuji