Re: nejsem rozvedená a čekám dítě s jiný
A co jste po manželoví chtěla podepsat? Žádost o rozvod se podává k místně příslušnému soudu, podává ji kterýkoliv z manželů a podpis druhého nepotřebuje. Soud vás předvolá a může manželství rozvést i v jeho nepřítomnosti.
Re: nejsem rozvedená a čekám dítě s jiný
Bbohužel s naší pitomou legislativou se to před porodem nedá žádnou smírnou cestou vyřešit.
Až po porodu bude muset tvůj mažel podat žalobu na popření otcovství a až si oběhnete soudní kolečko, tak můžete jít s biologickým otcem na matriku, kde přizná otcovství a zapíšou ho do RL dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 1. 2013 19:00
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s přiznáním otcoství a zápisu dítěte do rodného listu, když nejsem rozvedená a porod mám za 4 měsíce. S manželem nežijeme přes 5let a i tuto dobu mám jiného přítele a sním nyná čekám miminko. S manželem máme jedno dítě, máme pouze vyřešené alimenty, ale né majetkovíé vyrovnání. Rozvod jsem nijak neřešila, ale ted když jsem to po manželovy chtěla podepsat tak je pořád neschopný se dostavit či mít potřebné doklady u sebe. Jedná se mi o to, aby dítě co čekám mělo v rodném listě uvedeného přítele jako otce a né manžela.