Re: účet 381 a úhrady - děkuji za rady
Nene, já to měla protože minulá paní účetní byla externí jen v počátečních stavech takže jsem si zadala zůstatky stavů na 379 to není jen na 381.
Nevím jestli je to pochopitelné prostě mám v počátečních stavech na 381 zák. poj. a pak úhradu v bance a nedokažu z toho ven.
Strašně děkuji za rady.
LLL
Tak musíte zjistit, jak to z té 379 zmizelo? A nebo to bylo pojištění za 4Q 2011 a jenom nebylo zaplaceno v roce 2011, pak by se zaúčtovala jen platba z banky v r.2012?b Těžko se radí, když nevidím, co všechno s tím souviselo a jak vypadají účetní doklady a přílohy k nim?
A proti čemu minulá účetní tu 381 zaúčtovala? Pokud
jde opravdu o pojištění za 1Q 2012, měl být předpis
568/379 a platba v únoru 379/221. O žádné náklady
příštích období přeci nejde, když je vše v roce 2012?
Takže Vám to visí i na 379? Zrušila bych ten její
zápis (379/381), protože byl nesmyslný.
Nene, já to měla protože minulá paní účetní byla
externí jen v počátečních stavech takže jsem si
zadala zůstatky stavů na 379 to není jen na 381.
Nevím jestli je to pochopitelné prostě mám v
počátečních stavech na 381 zák. poj. a pak úhradu v
bance a nedokažu z toho ven.
Strašně děkuji za rady.
LLL
>Tak musíte zjistit, jak to z té 379 zmizelo? A nebo
>to bylo pojištění za 4Q 2011 a jenom nebylo zaplaceno v
>roce 2011, pak by se zaúčtovala jen platba z banky v
>r.2012?b Těžko se radí, když nevidím, co všechno s tím
>souviselo a jak vypadají účetní doklady a přílohy k
>nim?
Ještě zeptám, prohledala jsem všechny účty na jiném jsem to nenašla je možné, že bylo zaúčtováno rovnou 381/379. Nebo už vůbec nevím.Je problém v tom, že externí účetní, že pro ně účtovat nebude jí řekli až někdy v únoru ne-li déle (mimichodem nic moc jednání) ona pak udělala daně, ale doklady a ostatní věci předala tak nějak a dále už nekomunikovalala. Je to 1291Kč. Netuší jak si mám poradit. V jednom řádku má mzdy 12/2012 a na druhém kooperativa 1.Q 2012. Ja si vždy přes program vytvořím v os. závazkách zák.poj. 568/325 pak zlikviduju. Nikdy jsem to nikam nepřeváděla. Nebo jak zrušit ten její předpis IN nevo si ho vytvořit?Nemám zase tak moc zkušeností, proto jsem vděčná za každou radu. Děkuji LLL.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 1. 2013 23:13
Dobrý den,
prosím všechny zkušenější o radu. Mám převzaté účetnictví od r. 2012. Minulá paní účetní zaúčtovala na 381 - Zákonné pojištění odpovědnosti při prac. úrazu za 1.q 2012. Já to letos rozpustila 568/381. Bohužel nevím kam zaúčtovat úhrad v bance. Ta byla provedena, až začátkem února 2012. Ať to zkusím kamkoliv zaúčtovat, vždy to někdy na nějakém účtě zůstavá.
Děkuji za radu LLL