Pracující důchodci 2013 - jak budete pos

• (neregistrovaný)

6. 1. 2013 22:20

Dobrý den,
    "chytře" jsem poradila našim 3 důchodkyním, které si už tak vydělají velké prd, protože to mají opravdu jen jako přivýdělek, aby se odhlásily k 1.1.2013 od pobírání starobního důchodu, ale jak vidím a slyším, zvládlo to ještě několik dalších tisíc důchodců, což ale teď je dle p. Kalouska "obcházení zákona, které nebude tolerováno". Jak budete postupovat vy ? Zajímá mě, jestli je pak ta zodpovědnost na zaměstnavateli, který slevu na dani dal a nebo na důchodci, který si do Prohlášení k dani podepsal, že slevu žádá ? Najdu k tomu někde nějaký důvěryhodný článek ? Díky..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2013 22:45

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: pracující důchodci 2013
      Haste,

doporučuji vyčkat. Mzdy za leden budete dělat až v únoru.

Pokud nebude do té doby nějaké oficiální stanovisko, tak z opatrnosti doporučuji odčitatelnou položku neuplatňovat.

Možná se tato chaotická vláda zmůže k nějakému prohlášení před RZD. Pokud ani do té doby ne, tak si důchodce může sám podat DP do 3/2014.

Odpovědnost je samozřejmě na zaměstnavateli, který odpočet poskyt i když je všeobecně známo stanovisko ministra.

Můžete zde najít také opačné stanovisko od přispěvatelů, kteří nevědí co je zneužití zákona, neznají rozsudek Halifax ani judikáty NSS. Jen opakují tu známou větičku o 1.1. Gramatickým výkladem zákona lze k tomuto závěru dospět, ale již jsem zde uváděl judikát ÚS, že takto se právo nevykládá.

Holt život není peříčko. A to většina čtenářů netuší, co je čeká po 1.1.2014!

Hezký den!

• 7. 1. 2013 17:06

Vladimír 2

Necloumá to jenom s námi tady ale i jinde:
      http://zavladsky.blog.idnes.cz/c/314758/Ucelove-uziti-zakona.html

• 7. 1. 2013 17:24

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Vladimíre2,

autor článku evidentně nemá právnické vzdělání. S údivem cituje Ústavu, patrně ji četl poprvé. Asi mu nedochází, že součástí práva jsou i judikáty a ve svém "zkoumání" dospěl k pouhému gramatickému výkladu zákona.

Já navrhuji počkat a do doby vyjasnění ve prospěch 27,5 tis. důchodců (nastane-li vůbec) počítat s horší variantou.

Hezký den!

• 7. 1. 2013 17:57

Vladimír 2

S tím počkáním taktéž souhlasím, když navíc existuje možnost
      vyřídit si to až s DP podávaným v r. 2014. Chtěl jsem jenom
      upozornit na další názory na Kalouse, ne jenom na problém
      slev pro důchodce.Ale díky za info nejen pro mě.

• 7. 1. 2013 19:50

1234a (neregistrovaný)

hlavně to cloumá s těmi, co mají o právu stejné povědomí, jako o sexuálním životu žížal:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).