Re: přiznání k dani z příjmu FO za r.201
DP za 2011 podejte, penále bude dle toho zda Vám výjde nějaká daňová povinnost za 2011, pokud bude nulová tak uhradíte akorát pokutu za nepodání DP v řádném termínu 500,-Kč
Pokud jste podnikání nepřerušila budete muset podat DP i za rok 2012
Pani Katko, z informací tazatelky jsem vydedukovala že má HPP a také podniká jako OSVČ, proto pokud nemá přerušenou činnost je DP povinna podat i když nulové nebo podat prohlášení že v r. 2012 neměla žádné příjmy z podnikání. Pokud by si podnikání přerušila tak to oznámí FÚ, zdrav.pojišťovně a soc.pojištovně a má klid od podání DP, přehledů a příp.plateb záloh.
Tazatelka dále neupřesnila "podnikání" tudíž jenom předpokládám že se nejedná o náhodilou činnost ale o opakující za účelem zisku.
Daňový řád, § 136, odst. (5): Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání.
O.K. nebudu se přít o povinnost :-)
letos skoro stejný případ kdy paní neměla příjmy do 15.000, nepodala DP a soused ji udal, paní na FU nakonec podala nulové DP za 2009-2011 a zaplatila i pokutu, na další kamošku přišla "práskačka" z Fleru a to samé pořízení na FÚ, dál přerušila činnost a má klid.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 1. 2013 19:51
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda lze zpětně doložit daň.přiznání za r. 2011 a jestli nebudu platit nějaké penále?
Od r. 2011 jsem na mateřské dovolené a nepodala jsem daň.přiznání. Žádná výzva mi nepřišla a myslela jsem, že se mě to netýká, když pobírám rodič.příspěvek. Až teď se dovídám, že jsem ho podat měla.
Před nástupem na mateřskou jsem byla zaměstnaná (HPP) a zároveň i podnikala (VPP). Podnikání jsem ale, doteď, nepřerušila.
Děkuji za odpověď.