Re: prosím mzdové
Je-li opravdu celý měsíc v PN,ZP se nedoplácí.Výplata náhrady to zřejmě komplikuje, i když by neměla. To, že tento měsíc, kdy byla vyplacena dovolená (pojištěný příjem) se mu odečte z vyloučených dob na ELDP s tím nesouvisí. Pak nevím co myslíte zkratkou DPZČ ? Nebudete-li si s tím vědět rady, vyplatte zůstatek dovolené po skončení p.p. jako příjem po skončení , aspoň se vyhnmete ještě jedné nové povinnosti - evidovat tyto doby 40 let pro DZ.
Dívám se, že tam máte ještě proplacenou dovolenou. Tak z té zaplatíte SP, ZP a zdaníte + odstupné, jak jsem již psala.
DPZČ - odstupné prošlo pouze zdanění daní z příjmů ze závislé činnosti, tedy 15% sazbou přes superhrubou mzdu.(takhle mi to vypočetl program, jenže na ten se moc nespoléhám a vše raději kontroluji kolonku po kolonce :( není asi moc spolehlivý)
V měsíci nemá příjmy, pouze mu vyplácíme nevybranou dovelenou, která činní méněnež 8 tisíc, jen nevím proč to tam automaticky dopočítalo odvody do 8 tisíc. proto ten dotaz.
Bojím se toho, když proplatím dovolenou v lednu 2013 jak vypíšu ELDP (ev. list důch. pojištění).
>>>>Zaměstnanec je na nemocenské, za část měsíce mu
>>>>vyplácím Náhradu za dočasnou prac. neschopnost, druhá
>>>>část
>>>>měsíce Nemocenská. Ve výpočtu mzdy za prosinec z
>>>>důvodu
>>>>ukončení PP k 31.12.2012 mu proplácíme dovolenou. Ve
>>>>výpočtu mzdy mi naskakuje výpočet pojištění z
>>>>minimální
>>>>mzdy.
>>>>Nemá odprac. za prosinec ani jeden den je již od
>>>>listopadu na neschopence (typický příklad chování
>>>>zam-nce
>>>>při dostání výpovědi) a přesto mi program počítá
>>>>odovdy
>>>>z minimální mzdy.
>>>>Je to tak správně?
>>>>Odstupné vyplacené zaměstnanci se pouze DPZČ?
>>>>Děkuji za odpovědi, s tímto se setkávám poprvé (vše
>>>>je
>>>>jednou poprvé).
>>
>>DPZČ - odstupné prošlo pouze zdanění daní z příjmů ze
>>závislé činnosti, tedy 15% sazbou přes superhrubou
>>mzdu.(takhle mi to vypočetl program, jenže na ten se
>>moc
>>nespoléhám a vše raději kontroluji kolonku po kolonce
>>:( není asi moc spolehlivý)
>>V měsíci nemá příjmy, pouze mu vyplácíme nevybranou
>>dovelenou, která činní méněnež 8 tisíc, jen nevím
>>proč
>>to tam automaticky dopočítalo odvody do 8 tisíc.
>>proto
>>ten dotaz.
>>Bojím se toho, když proplatím dovolenou v lednu 2013
>>jak vypíšu ELDP (ev. list důch. pojištění).
>
>Výpočet daně z odstupného se nenavyšuje o superhrubou
>daň.
Program sečetl propl. za dovolenou a odstupné, navýšil o odvody za org. (vypočtené z propl. dovolené) a jede klasicky dál :( propl. dovolená je cca 7 tisíc. odstupné cca 47 tis. tyto dvě částky mám sečtené plus SZP za org. v superhubé mzdě. :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 1. 2013 15:55
Zaměstnanec je na nemocenské, za část měsíce mu vyplácím Náhradu za dočasnou prac. neschopnost, druhá část měsíce Nemocenská. Ve výpočtu mzdy za prosinec z důvodu ukončení PP k 31.12.2012 mu proplácíme dovolenou. Ve výpočtu mzdy mi naskakuje výpočet pojištění z minimální mzdy.
Nemá odprac. za prosinec ani jeden den je již od listopadu na neschopence (typický příklad chování zam-nce při dostání výpovědi) a přesto mi program počítá odovdy z minimální mzdy.
Je to tak správně?
Odstupné vyplacené zaměstnanci se pouze DPZČ?
Děkuji za odpovědi, s tímto se setkávám poprvé (vše je jednou poprvé).